Zöldségpogácsa
Novemberi tisztulás és ünnepi hangolódás programhoz külön kérésre étel recepteket is közlök itt a blogon.
Ma van telihold, holnaptól fogyó holdtól szép lassan egyszerűsítjük a táplálkozást és személyre szabva haladunk a léböjt felé. Van aki most próbálja ki először a hús nélküli étkezést. Ez a zöldségpogácsa kiváló feltét mindenféle főzelékhez, rizshez, burgonya körethez, salátákhoz.
Ma van telihold, holnaptól fogyó holdtól szép lassan egyszerűsítjük a táplálkozást és személyre szabva haladunk a léböjt felé. Van aki most próbálja ki először a hús nélküli étkezést. Ez a zöldségpogácsa kiváló feltét mindenféle főzelékhez, rizshez, burgonya körethez, salátákhoz.
Hozzávalók:
- 3 kisebb cukkini
- 1 sárgarépa
- 1 közepes burgonya vagy bármilyen tetszés szerinti zöldség (ki is lehet hagyni)
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 tojás
- zsemlemorzsa vagy zabpehely
- fokhagyma
- só
- bors
- A sütéshez ghít használhatunk aminek az elkészítéséről már feltettem egy videót ide a blogra. (a keresőbe beírva megtalálod)
- Esetleg használhatsz hidegen sajtolt napraforgó olajat is.
Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, majd közepes reszelőn lereszeljük. Sózzuk majd kinyomkodjuk a levet amit eresztett, borsozzuk, hozzáadjuk az átpréselt fokhagymát és a tojást. Amennyi zsemlemorzsát felvesz, annyit teszünk hozzá, de nem kell nagyon kemény masszát készíteni csak, hogy épp formázható legyen. Tetszés szerinti pogácsákat készítünk belőle, zsemlemorzsában átforgathatjuk, majd kisütjük.Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése