Guru Purnima az Isteni Fény napja

Svami Sivananda Saraswati

Az év hetedik teliholdja Guru Purnima napja. Guru Purnima a bölcsesség és a tudás ünnepe, amikor a fény megjelenik és a sötétség eltűnik. GU jelentése tudatlanság, sötétség és szenvedés, RU jelentése fény, tudás. Mindannyian többnyire sötétségben élünk és csak néha villan fel egy-egy szikra, hogy bevilágítsa ezt a sötétséget.  A Guru Tattva az az isteni energia, amely eltávolítja a sötétséget és mindent világossá tesz. E nélkül a Fény nélkül a tudatlanság sötétségét nem lehet megszüntetni.

 "A Guru maga Isten személyes megtestesülése,akinek feladata a tanítványok vezetése. A Gurut látni annyi, mint Istent látni.
A Guru valójában kapocs az egyén és a halhatatlan között.
A spirituális úton minden tanítványnak szüksége van egy Gurura, csak a Guru képes rávilágítani hibáidra.Önmagad iránti elfogultságod nem engedi, hogy saját hibáidat meglásd. Ahogy az ember nem látja saját hátát, úgy nem látja saját hibáit sem." Szvámi Sivánanda  

Ezen a napon a guru felé fordulunk és kifejezzük hálánkat, mert ő már elérte a végső üdvöt az önmegvalósítás csúcsát. Egy bizonyos ponton túl csak a guru vagy addig is egy egyszerű jóga tanító tud Neked irányt adni, hogy merre haladj a gyakorlásodban.



 

Svami Radha

A tradicionális jóga gyakorlók számára Guru Purnima a Spirituális Újév kezdete. 
Ez a világ a Karma tere, ahol munkálkodnunk kell, hogy egyre több fény jelenjen meg az életünkben! Guru Purnima napja a legalakalmasabb az új szádana (gyakorlás) kialakítására! Az ilyenkor tett elhatározást a guru tattva energia támogatja.



Babaji
Számomra az új spirituális év szádanája a karma és bhakti jóga mellett az Isteni Fény behívása. Áldásnak érzem, hogy a Sivananda Jógaközpontban Szvami Szukhánanda átadta az Isteni Fény behívása álló meditációs technikát, melyet Babají tanított meg Svami Radhanak 1956-ban pont azon a napon, amelyiken Sivananda mester szvámiként beavatta.
Szwami Radha önismeretet mélyítő módszerét a Hatha jóga rejtett nyelvét Sivananda mester útmutatására dolgozta ki. Az utóbbi módszert a közeljövőben tanfolyam keretében továbbítom az érdeklődők felé, hogy eltudják mélyíteni testgyakorlásukat és, hogy megérezzék a jóga ászanák nem a teljesítményről szólnak, hanem belehelyezkedve önmagunk megfigyeléséről, mintáink feltérképezéséről. Az ászanák beszélnek hozzánk!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kicseri böjthöz, fogyókúrához

Újévi üzenet a numerológia tükrében

Szeretet Forrás