A korona egy jógini szemével

A korona egy fejdísz, ami kitünteti viselőjét. Növényekből, virágokból font koszorúból ered, ami egy zárt kört alkot. Ezt a blogot a koronavírus ihlette és ezért írok a koronáról, mert most ez befolyásolja sok ember életét.
Egy jógi többet érzékel a világból mint az átlag ember. A látható világ a látható mögötti megnyilvánulatlanból születik meg.

 A zárt körű csoportok olyan dolgokkal foglalkoznak ami nem mindenkit érdekel és nem mindenki értené meg. A koronát viselő királyok döntései is zárt körben történtek, de jógás szemmel nézve a jógik se osztják tudásukat egy bizonyos szint felett bárkinek. Ez a mai napig így van, amit az interneten látunk a jógából az az átlag embereknek átlag tudást ad, de ha valakit komolyan érdekel a jóga és felkeres egy mestert, mert tanulni szeretne, az már egyéni vagy kisebb csoportos zárt körű  tanítás formájában történik és az interneten nem látunk belőle semmit.


Azt olvastam, hogy aki felfedezte a corona vírust, June Almeida skót nő volt. Soha nem részesült formális oktatásban ezen a területen, ahogy a haladó jógik se kapnak papírt a tudásukról. Sőt azt is olvastam, hogy jógázott.

"Almeida többféle vírust azonosított. Például ő volt az első, aki látta a rubeolát, amit akkoriban már évek óta tanulmányoztak a tudósok és amikor a B814 előtt is érthetetlenül álltak, nemcsak azonosította és tiszta felvételt készített a vírusról, hanem rémlett neki, hogy már kétszer is látott valami hasonlót a kutatásai során. Mivel a felvételeken egy glóriaszerű struktúra volt látható ezért a kutatócsapat a latin corona kifejezést használta." 



Állítólag több fajtája van a korona vírusnak, de azt is tudjuk, hogy a földön a vírusoknak se szeri se száma. A korona és a glória a királyok, szentek fejét díszíti. Kitüntetett figyelem kíséri őket ahogy a most feltűnt vírusunkat is.
 A glória dicsfény az isteni személyek feje körül. A glória latinul dicsfény, a corona a királyi állami javak birtokosa, a szótár szerint Brassó (ami eredetileg koronát jelent) és IV. Béla adományleveleiben 1252-ben jelenik meg először ez az elnevezés.
Brassó jelenlegi címerében a korona látható. Az Árpád ház királyai beavatottak, szentek voltak. Ezt a gondolatkört nem folytatom, mindenki utána tud nézni és van akit a történelem sokkal jobban érdekel mint engem.  
A szentekkel foglalkoznék inkább. Ki a szent? Abszolút erkölcsi tisztaságban élő személyek, mint az Árpád házi- királyaink.
"A szent ember (több világvallás alapján) az, aki elérte Istent, megismerte Istent." Az 5000 éves Védák szerint bárki elérheti a legfelsőbbet, még egy bűnöző is azért, hogy jobbá váljon. A titkos tudás manapság könnyebben elérhető, nemcsak szerencsés kiválasztottak privilégiuma. A jóga több emberhez eljuthat ma Magyarországon, mint 1000 évvel ezelőtt.
Ki fél a korona vírustól? Aki nem kapcsolódik a forrásra és nem él lelki életet, minden boldogsága és öröme a külvilágban van. A félelem, stressz, szorongás rengeteg ember életét és egészségét tönkre teszi, ami genetikailag tovább öröklődik. A befelé tekintés fontos lenne, de tisztulás nélkül csak egy menekülés és nem hoz eredményt.
A napokban tartottam előadást a rádzsa (királyi) jóga 8 ágáról a Sita Szabó Zita online jóga csoportban, aminek első két ága az erkölcsi élet szabályait és a helyes életvezetést fogalmazzák meg. Aki ezeket elfogadja és éli biztos, hogy elkerüli a félelem és királyi életet élhet. Azonban a halál a királyokat se kerüli el.




A haláltól való félelem minden problémánk gyökér oka, ami csak is úgy győzhető le, ha szembenézünk vele még most az életünkben. Így megérkezhetünk korona energia központunkhoz, ami a fejtetőnél található ( valószínű ez a glória a szentek ábrázolásánál). Erről szól a jóga, amikor megszűnik a félelem nincs értékelés, ítélkezés és átveszi a helyüket az elfogadás és az elégedettség. Az ayurvéda megfogalmazza a helyes életmódot és azt betartva elindulhatunk ezen az úton, így az immunrendszerünk is rendben lesz. Pont a korlátozások előtt fejeztem be a vizsgáimat és lettem ayurvéda életmód tanácsadó. Az egészségmegőrzés alapjait közben a saját életemben is megvalósítottam, amit szívesen megosztok az érdeklődőkkel. (30-5541220 vagy messenger)



 
Úgy gondolom ez a vírus sem veszedelmesebb a többitől, sőt a glóriáját nézve kevésbé ártalmas.   Mindennek van jó és rossz oldala. Ez az élet alapvető természete, amit Sivánanda mester is megfogalmaz. A nagyon nagy boldogságot nagyon nagy szomorúság követi, így lesz egyensúly. A természet gyógyító ereje működik, ha rá hangolódunk. Az ayurvéda is ezt tanítja, így őrizhetjük meg az egészségünket. Lehet újból levegőt venni Kínába és az ózonlyuk bezárult ez is ezt bizonyítja. Mindenütt olyan mértékben terjed a vírus amennyire szükséges az ott élő populációnak az egyensúly kialakulásához. Jobb, ha megbarátkozunk vele és elindulunk azon az úton, ami a korona energia központ  tudati szintje felé vezet bennünket, ahol nincs aggódás és félelem. A glória és a Szent Korona is ezt jelképezi.

Szeretettel várlak jógázni!Az Omline térbe Sita Szabó Zita online jóga csoportba és szabad térbe Szentendrén a Csicserkó hegyen bejelentkezéssel. Telefon 30-5541220

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kicseri böjthöz, fogyókúrához

Újévi üzenet a numerológia tükrében

Szeretet Forrás