Új élet

 


Ma van Makar Sankranti amikor a Nap észak felé indul el, a Nap a Bakba ( makar) lép. Ezt a napot mindig január közepén ünneplik Indiában és a védikus kultúrában. A spirituális törekvők számára e napnak különös jelentősége van. Az életcél felé haladás során rendkívül kedvező számukra az a hat hónapos időszak, amely alatt a nap észak felé halad. Olyan, mintha könnyedén áradnánk az árral az Önvaló felé, a
halhatatlan Lényeg felé. Tat Twam Asi - „Ez vagy te”. Vedd észre ezt, és légy szabad itt és most ezen a napon.


Valójában maga a nap szimbolizálja mindazt, amit ez az ünnep képvisel. A nap üzenete a fény üzenete, az egység, a valódi önzetlenség, a Karma jóga (önzetlen, elvárások nélküli cselekedet) tökéletességének üzenete. A nap mindenkire egyformán süt. Minden lény igazi jótevője, hiszen Nap nélkül elpusztulna az élet a földön. Rendkívül rendszeres és pontos a feladataiban, soha nem igényel jutalmat és elismerésre sem vágyik. Ha azonosulsz a nap erényeivel, nincs kétség , hogy ugyanolyan isteni fényben fogsz ragyogni! Ezen a napon érdemes jótékony tevékenységet végezni.



bácsalmási jóga óra
A régi, kopott, koszos dolgokat kidobni. Az otthonokat kitakarítani, terveinket lerajzolni, leírni. Ezeknek a tevékenységeknek az egészség szempontjából is megvan a maga jelentősége, azonban csak a külső dolgokkal nem elég foglalkozni. Szükség van az elme megtisztítására a régi gondolati szokásoktól és érzésektől. Égesd el őket, bölcs és határozott elhatározással, hogy az igazság, a szeretet és a tisztaság útját járod ettől a naptól kezdve. Ez a lényege Makar Sankrantinak a spirituális törekvő életében.
Ha így teszel, akkor ez a nap különleges jelentőséggel bír számodra. A nap, amely a bölcsességet, az isteni tudást és a spirituális fényt szimbolizálja most fordul északi irányába, és feléd tart, hogy fénye kiáradjon és még több életenergiát, meleget vigyen feléd.

(Ma Bácsalmáson üdvözöltük a Napot!)

Forrás: Swami Sivánanda




mantra éneklés Forma Stúdió
Ha szeretnél elindulni ( vagy ha már régen elindultál, de kimaradt) és biztos alapokra építkezni szeretettel ajánlom Ayurveda alapok 8 alkalmas egészségmegőrző tanfolyamomom márcus 16-tól csütörtökönként 10.30-12.00-ig



Rendszeres jóga órák a Forma Stúdióban:

hétfő 19.15-20.45 (bejelentkezéssel, online is)
kedd 8.15-9.15 gerincjóga februártól
szerda 9.30-11.15 tradicionális jóga
csütörtök 9.00-10.15 gyakorló jóga
Minden óra gerincközpontú!
péntek 19.30-20.30 meditáció mantra énekléssel (díjtalan)

Havonta egyszer szombaton Bácsalmáson is jógázunk(díjtalan)






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kicseri böjthöz, fogyókúrához

Újévi üzenet a numerológia tükrében

Szeretet Forrás