Őszi immunerősítés

 

Az ayurvéda és a jóga minden eszköze segít az  immunerősítésben. Életmódként élve stressztűrő képességünk fejlődik és energiaszintünk nő.

Minden évszakban hangfürdővel köszöntjük az adott évszakot, hogy ráhangolódva elfogadóan tekintsünk a természetre. A gong és a hangtálak rezgései által esélyt kapunk az újjászületésre a megújulásra, minden sejtünk felveszi a rá jellemző rezgést. Befelé tekintve feltöltődünk, ami által szebbnek látjuk a világot.

A lenti kép a bácsalmási őszi hangfürdő után készült.


Az áyurvéda tanítása szerint egy évben kétszer ajánlott méregtelenítenünk egészségmegőrzésünk érdekében. A mostani ősz elejei melegebb napok kiválóan alkalmasak erre.
Október 1 teliholdja jó kezdet egy személyre szabott szépségápoló, egészségmegőrző böjthöz. Az elhatározást szeptember 30-án 10-kor a szerdai jóga óra végén lévő csakrameditációval is támogathatjuk. Az óra végén minden felmerülő kérdésre válaszolok a böjttel kapcsolatban és otthon 21 napos tervet készíthetünk. 


Október 3-4 jógahétvégét tartunk Pilisszentléleken a Sivánanda Asramban. Az elvonulás témája az őszi immunerősítés-egészségmegőrzés lesz. Könnyű módszereket gyakorolva, csak nagyon tiszta testi-lelki-szellemi táplálékot veszünk magunkhoz. A helyszín is ezt támogatja. Kezdőket is szeretettel várok!

Október 7-én szerda 10.00-kor a jóga óra elején 108 gyógyító mantrával segítjük tisztulásunkat és október 16 fogyóholdnál érünk a böjt csúcspontjához. Ezen a hétvégén október 18 vasárnap 18-kor mantraénekléssel meditálunk, majd fokozatosan visszaépítve fejezzük be a böjtöt 21-én.

Október 12-én relaxáció és meditáció órák indulnak hétfőnként este 19.30-tól-19.45-ig. Megismerkedünk a különböző meditációs módszerekkel, hogy mindenki megtalálja a számára testhezállót. Az ősz a természetben a befelé fordulás kezdete, ilyenkor a természetre hangolódva mi is könnyebben nézünk befelé.  A meditáció az elengedés folyamata, elengedni mindent amit évek hosszú során át gyűjtögettünk, és amelyek létrehozták az igaz természetünktől való elkülönültséget. 

A fenti programokra tudatosan felépítve egyben is lehet jönni vagy akár külön-külön is. A jóga és ayurvéda útján egyetlen lépés sem vész kárba.

Rendszeres órák: 
szerda 10.00 tradicionális gerincközpontú jóga és este 19.15 gerincjóga
csütörtök 19.30 dinamikusjóga, ahol a Nap, Hold és Földüdvözletet gyakoroljuk.

Ayurvéda életmódtanácsadás alkalmával személyre szabott egészségmegőrző életmód programot állítok össze.
Várom a jelentkezésed!
30-5541220 v. messenger



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kicseri böjthöz, fogyókúrához

Újévi üzenet a numerológia tükrében

Szeretet Forrás