Meditáció-relaxáció tanfolyam

A meditációs képesség kialakításának 8 ága Patanjali Jógaszútráiban van lejegyezve. A szútrák a jóga legrégebbi írásos emléke és az ősi iratot követve 8 alkalmas meditáció-relaxáció tanfolyamot indítok. Minden alkalommal a tudás (Dzsnyána) útján haladva egy ágat értelmezünk és utána a gyakorlat következik. Alkalmanként más-más módszert alkalmazva, hogy mindenki megtalálja a számára testhezállót. Ez főleg azoknak jó akik még nehezen tudnak elengedni, relaxálni. Akik már jártassággal rendelkeznek a meditáció területén, azok haladó szinten segíthetik, hogy a módszerekkel minél hamarabb meditatív állapotba kerüljenek a királyi (Rádzsa) jóga útján. 12 éve meditálok, az utóbbi időben minden reggel az ayurvéda és a jóga tisztító gyakorlatainak elvégzése után szigorú napirendet tartva. Bármilyen célod van az életben a sikernek ez a biztos alapja. Ha nincs szilárd alapod a ház bármikor összedőlhet.
A meditációnak a tudományos vizsgálatok szerint egészségjavító hatása van és a stressztűrő képességünk is nő, megváltoztatja az agy szerkezetét. A jóga szemszögéből nézve olyan megélést tud adni, ami által a világnézetünk megváltozik. Megtapasztalhatjuk, hogy fizikai múlandó létezésünk mögött van egy univerzális erő ( Lélek, Brahman (egyetemes lélek), Átman (egyéni lélek), Szentlélek, Önvaló a szerint, hogy ki, hogy nevezi) ami állandó és örök. Mindegy, hogy milyen hangulatban vagyunk, ez mindig ott van számunkra és, ha jártasságot szerzünk ezen az úton bármikor és rendszeresen gyakorolva egyre gyorsabban kapcsolódni tudunk hozzá. Az életben ettől nagyobb öröm (Ananda) nem létezik, mivel ez örök és nem múlandó, mint a földi örömök. Bárhol és bármikor kéznél van, mivel befelé tekintve magadban találod meg. A meditációból kijőve a problémák maradnak, de Te máshogy, eltávolodva nézel rájuk és ezáltal képes leszel a változtatásra is.
8 fő vehet részt a tanfolyamon, ami 12.000 Ft. és október 12-től este 19.30-20.45-ig várom a kezdő és a haladó érdeklődőket. A tanfolyam után lehetőség lesz rendszeres relaxáció- meditáció órákra is. 30-5541220 v. messenger Szabó Zita Sita

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kicseri böjthöz, fogyókúrához

Újévi üzenet a numerológia tükrében

Szeretet Forrás