A halhatatlan lélek


Bhagavad Gíta.2.20

na jāyate mriyate vā kadācin nāyaṁ bhūtvā bhavitā vā na bhūyaḥ ajo nityaḥ śāśvato ’yaṁ purāṇo na hanyate hanyamāne śarīre"




"A lélek nem ismer sem születést, sem halált. Soha nem keletkezett, nem most jön létre, és a jövőben sem fog megszületni. Születetlen, örökkévaló, mindig létező és ősi, s ha a testet meg is ölik, ő akkor sem pusztul el."



Halottak napja, Diwali-fények ünnepe, Téli napforduló (karácsony környékén) és minden lelki ünnep alkalmával a gyertyaláng, a tűz fénye az örökké létező halhatatlan lelket szimbolizálja. Az emberi test megszületik és meghal, a testet éltető lélek örök és halhatatlan. A lélek ereje mindenkiben ott van amíg él, ha meghalunk a lélek ereje elhagyja a testet és a test elporlad. Az eltávozott ember lelke velünk marad, mert az a lélek éltet bennünket is amit ő elhagyott. Levetette, elhagyta a lélek ruháját (a testet). Az ünnepek erre hívják fel figyelmünket, a halhatatlan lelket ünnepeljük, amikor gyertyát gyújtunk fényt és meleget hozunk az életünkbe.



 A jóga útján a fény győzedelmeskedik a sötétség felett. A jóga gyakorlat segít a tapasztalat szerzésben és a jóga filozófia (vedanta) a megértését mélyíti el.

Az az ember aki még életében tapasztalatot szerez a lélekről az erős, stabil  hittel rendelkezik. A nehéz helyzetekben lelki erejéből táplálkozik. Aki életében itt és most kiépíti az utat a lélekhez és átjárása van a lelki birodalomba az az ember felszabadul a halál ismeretlenségéből fakadó félelemtől, sőt a félelem helyett mérhetetlen nyugalmat és békét érez, ami a lélek erejéből táplálkozik. Nagy a lelki ereje.




A tél körüli lelki ünnepek idején a természet is a befelé fordulást segíti. 
 Szeretettel várunk a Forma Stúdióba mantra éneklésen keresztül végzett meditációra minden pénteken 19.30-20.30, a mantra éneklés minden akadályt eltávolít a lélekhez vezető útról és az óra végére a csendes meditáció spontán létrejön. A mesterek tanítása szerint és a saját tapasztalatom szerint is ez a legkönnyebb út a sikeres meditációhoz. A program díjtalan.  Szeretettel várunk! 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kicseri böjthöz, fogyókúrához

Újévi üzenet a numerológia tükrében

Szeretet Forrás