"Jobb a sikertelenség"

 "Jobb a sikertelenség saját kötelességed teljesítésekor, mint más kötelességének sikeres végzése." -mondja a Bhagavad Gitában Krisna Ardzsunának



Amióta jógázom nem nagyon érdekelnek más könyvek, mint a jóga filozófiával kapcsolatosak. Ez tükröződik az életemben is. Pont tegnap is kaptam egy  Bhagavad Gitát, Mahabharatát és a Védák lényegét összesítő írást. Ugyanis a környezetemben mindenkinek én jutok eszébe, amikor a Krisnásoktól étel adomány gyűjtéskor kapott könyvvel nem tud mit kezdeni. Így van olyan mű amiből már 3 példányom van. Még szerencse, hogy amikor én adományozok nekik akkor nem fogadom el, mert még több könyvem lenne. Egyébként Sivánanda mester magyarázataival próbálom megérteni a mű üzenetét. Pont az idén jártam Bhagavad gita végső üzenete tanfolyamra, így az sem csoda, hogy erősen bombáznak ezek a művek a filozófikus gondolkodásra. 



A napokban megélhettem és megértettem a fenti Bhagavad Gitá üzenetnek a lényegét. 

Mindenkinek van egy karmája, a testünk tükrözi minden érzésünket, gondolatunkat. Nem véletlen születünk olyan kinézettel amilyennel. Feladatunk, hogy azokból az adottságokból amiket hoztunk induljunk el az önmegvalósítás útján. Életünk minden eseménye feladat, és lehetőség a fejlődésre. Vagy leragadva szenvedünk a körülöttünk zajló történésektől és testi tünetektől, nem értjük problémáink okát, vagy megoldjuk és fejlődünk általa. Az önmegismerés nagyon jó eszköztára a jóga és a védikus irodalom teljes tárháza.

Az önmegvalósítás útjára a kozmetikus szakmámon keresztül léptem rá. Adottságaimnak teljesen megfelelt, tudtam benne fejlődni és elvezetett a jógához. A védikus irodalom azt is leírja, hogy minden emberi élet a jóga (egyesülés, egyéni lélekként megélt énünk egyesülése az egyetemes közös Önvalóval) felé halad. Mindenki erre az egyesülésre vágyik tudat alatt, mert egyedül a lélek csendje tudja megadni az igazi, valós boldogságot, mert minden más boldogság múlandó, így a földi élmények, örömök is. 

Azonban van aki tévútra kerül és nagyon eltávolodik attól az úttól, ami a karmájának megfelelő. Kozmetikusként rengeteg nőt megismerek, hosszú távon csak a természetes úton járók maradnak meg mellettem, mivel saját magam is ezen jártam és járok a mai napig. Sokan szilikonoztatják magukat és sorolhatnám a plasztikai műtétek sorát, nem fogadják el jelen életben a karmájukat. Az új vágyott külső a karmikus adottságok megváltoztatásával jár és innentől az út hiába tűnik sikeresnek, az elkendőzött elégedetlenség ott marad egy új külsővel. ( Persze egy súlyos sérülés és egy abnormális külső hiány vagy többlet esetén elfogadhatónak érzem a plasztikát, ami nincs eltúlozva. Azonban ezt a határt sokan túllépik, nem érzik az örök mértéket. ) 

Sok év jógázás megértést tud adni, hogy mindenki a saját rezgésszintjén érzi jól magát, a kudarcokkal teli, elégedetlen ember a látszólag sikeres embert választja, hozzá vonzódik, mert ugyanolyan elégedetlen mint ő, csak a plasztikai műtétekkel becsapja önmagát és a látszólag elért siker nem a dharmája, nem az egyetemes törvény szerinti. Ezzel aztán újabb karmát teremt és nem érti, hogy miért jelennek meg életében, környezetében akadályok, problémák és nehézségek, betegségek. (Ha nem oldjuk meg ezeket a problémákat még a gyerekeinknek is tovább adjuk.)

Ugyanakkor előfordul, hogy aki látszólag sikertelen egy bizonyos területen, mégis a dharmáját követi. Ha egy lépést teszünk a saját utunkon a teremtő felé, akkor az 10 lépést tesz felénk és maximálisan akadályok nélkül támogat utunkon, mondja Sivananda mester.

Elpazarolt élet, idő sikeresen más útján járni, ami szimpatikus nekünk, de nem a miénk. Te elgondolkoztál-e már azon, hogy a saját utadat járod? Támogat az élet minden törekvésedben vagy hatalmas erőfeszítéseket kell tenned, hogy a vágyott utad beteljesüljön? Vagy esetleg erőszakkal akarod kikövetelni az élettől és elérni vágyaidat? (Így újabb karmát, nehézségeket teremtve.)


Ebből kaptam tanítást az élettől a napokban, természetesen abban a távoli környezetben ami körül vesz. A bölcs ember tanul mások hibáiból is, nehogy elkövesse azokat.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kicseri böjthöz, fogyókúrához

Újévi üzenet a numerológia tükrében

Szeretet Forrás