Nyári napfordulón bővelkedünk

 


A nyári napfordulón bővelkedünk a fényben. Ilyenkor hosszabbak a nappalok, amit érdemes kihasználnunk a természetben töltődéssel és tudatosan megválasztott programokkal. Június 18-án vasárnap 9.00-17.00 a Rám szakadékba és a Rám hegyre teszünk egy körtúrát.

A jóga szempontjából nézve a Nap vagyis a tűz uralkodik ilyenkor a természetben. A jóga
világnapja is ezért került a nyári napfordulóra, hiszen a jóga ura Siva, aki a tűz elemet szimbolizálja. 

A felfelé mutató háromszög is Síva jelkép, ami férfi princípium, mozdulatlan stabilitás a lélek felemelkedése az anyagból.




 Lefelé mutatva a háromszög a földi energiák a női princípium, valaminek az elérése, befogadása a beteljesülése, amit a víz és a föld elem ural.

A háromszög a szétömlő fény jelképe is, mely a magasabb megismerés felé mutat. A napfonat csakránk mantrája, amit a tűz elem ural a RAM mantra, talán nem véletlen a RÁM szakadék és hegy neve, ha a Napfonat csakránk harmóniába kerül a szív-csakránk tisztulni kezd, hogy a torok-csakra világába érkezve elfogadjuk mindent úgy ahogy van és a harmadik szem csakrából rálássunk életünk, gondolataink, érzelmeink eseményeire. Életünk egyik legfontosabb lépése, hogy az anyagból kiemelkedjünk a szív-csakra világába, amit a túránk szimbolikusan támogat.



 


A jóga első ciklusának feladata az volt, hogy terjedjen " háztól házig és parttól partig", ahogy mestereink fogalmaztak. Ez már megvalósult és mindenkinek elérhetővé váltak a jóga tanítások, a második ciklus feladata, hogy életmóddá váljon. Ez azt jelenti, hogy ne csak jóga órákra járjunk, hanem éljük az ayurveda-jóga életmódot, a természetre hangolódva hassa át a mindennapjainkat a fényben bővelkedő tudatos életmód, hogy ezzel emeljük saját és környezetünk életét. 







   A nyári napfordulón a Jóga Világnapján június 21-én szerdán délelőtt 9.30-11.15 ünnepi jóga órát tartok a Forma Stúdió jóga házikójában a Csicserkó hegyen. Mantra énekléssel kezdjük, testgyakorlással folytatjuk és az Isteni Fény behívása álló meditációs technikával zárjuk a programot. 


 Este 19.45-20.45 Hangfürdővel várlak ugyanitt. A nyári napforduló a csillagászati nyár kezdetét jelzi és spirituálisan telített energiák hatása alatt áll, mely mindenki életére kedvező hatást fejt ki. Ezt tudatosítva elmélyítheted kapcsolatodat Önmagaddal. Értékeld a régit és adj helyet az új céljaidnak. Jóga házunkban a természet is támogatja ezt a programot.




Július 2-án vasárnap este 18.30-19.30 Guru Purnima ünnep lesz
a Csicserkó házban, az év 7. teliholdjánál a mestereket a tanítókat ünnepeljük. A program meditáció, mantra éneklés és tanítás. Ilyenkor kifejezzük hálánkat a tanításokért és elhatározást teszünk a rendszeres gyakorlásra.

Bejelentkezés szükséges!!!

A jóga programokon kezdők és haladók is részt vehetnek.

Használd ki a következő időszakot céljaid elérésére! Már ráhangolódtam a nyári programokra. A nagy éves böjtöt befejezve Lefkadán a fehér szigeten töltődtünk fel.( A képeket onnan és a Csicserkó hegyről válogattam.) Szeretettel várlak!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kicseri böjthöz, fogyókúrához

Újévi üzenet a numerológia tükrében

Szeretet Forrás