A tudati folyamatok megfigyelése, ellenőrzése önfegyelemmel


Ismerd meg azt a békét ami mindig ott volt és lesz is benned! Önmagunkat fegyelmezni, legyőzni és megismerni a jóga út lényege.
Bármilyen tapasztalatot élsz meg gyakorlásod során tisztítókúrák nélkül csak átmeneti felszabadulást, elégedettséget ad. Még egy térd vagy derékfájás tartós megszüntetésének is alapfeltétele a méregtelenítés az elengedés.  Érdemes a tudás az intellektuális megértés és az elcsendesedés útján is haladnunk, hogy  tartósan felülírjuk rossz beidegződéseinket.





Olyan programokat ajánlok ahol a tudatossággal összekötött tisztítókúrát kiegészítheted  a rádzsa , dzsnyána és bhakti jógával. Tehát intellektuális megértésed és a hangok, mantrák átalakító ereje is segít az elcsendesedésben az önfegyelmezésben és így tapasztalatot szerzel a jóga lényegéről. A tapasztalat által a megértés magától kialakul. A jóga integrál gyakorlása által a személyiség harmónikusan fejlődik ami a karma jóga megértését, hogy önzetlenül tiszta szívvel vonódjunk cselekedeteinkbe, tetteinkbe is megkívánja. A lent felsorolt programokon igény szerint külön-külön is részt vehetsz!

Kezdjük a böjttel!  

Évente háromszor méregtelenítek. Ebben az időszakban szívesen segítek a hasonló érdeklődésűeknek és személyre szabva ayurvedikus alkathoz igazítva ők is elkezdhetik a tisztítókúrát. Év végi utolsó böjtömet novemberben megtervezem és a 25-i telihold utáni időszakban indítom el, csúcspontja
a december 11-i újholdnál hétvégén lesz. 

Miért böjtölök? Egészségmegőrzés céljából. Jóga utamon személyiségem fejlesztéséért. Azt tapasztalom, hogyha  a böjttel tudatosan elengedem a kiválasztott negatív viselkedésmintáimat utána észre veszem és azonosulás nélkül egyre könnyebben visszatérek a békéhez. Ezért egyre motiváltabb vagyok.

Ne felejtsd el a böjt nem attól hatásos, hogy mennyit ettél, ittál hanem attól, hogy a tudatból mit engedtél el. Ha a szokásaidhoz képest szerényebben étkezel vagy csak a hús evést hagyod el már az is jó. Még az is meglehet, hogy az ayurvedikus alkatod szerint enned kell a böjt alatt! Igény szerint a jóga 6 tisztítógyakorlatát is megismerheted és elvégezheted (satkarma).

A következő programokat ajánlom kiegészítésként:



Minden hétfőn 19.10 csakra harmonizáló óra ahol könnyed testgyakorlás után, légzőgyakorlattal és relaxációban fekve hangtálakkal és mantrákkal harmonizáljuk energiaközpontjainkat. Haladó gyakorlók meditációs ülésben is elhelyezkedhetnek. (jóga jeggyel és bérlettel is látogatható)
Az órák után 20.45-től (amire külön is eljöhetsz) lehetőség van a személyre szabott méregtelenítés megtervezésére, ha az esti időpont nem felel meg a szerdai adományos jóga után 12.00-től is igénybe veheted. (ingyenes)




 4 alkalmas Rádzsa és Dzsnyána jóga
Meditáció tanfolyam
A tudati folyamatok megfigyelése, ellenőrzése és meghaladása
Válaszok a végső kérdésekre
 Elmélet: Patanjali jóga szútráit a jóga irodalom legrégebbi írását elemezzük sorról sorra és a védákból is néhány mondatot
Gyakorlat: jóga nidra, rövid meditáció mantrákkal (széken is ülhetsz), légzés figyelés, belső csend kialakítása a figyelem vezetésével)

Péntekenként 18.30-20.30


november 20
december 11
január 8
január 15


A tanfolyam ára: 8.000 Ft. (Egyben fizetendő!)

Bejelentkezés: 316-651






November 27-én 19.00-től Kirtan (közös mantra éneklés) ingyenes
December 18-án 19.00 Karácsonyi kirtan ingyenes
(A Satyananda tradícióval)

Télinapforduló hangfürdő dobbal, gonggal és hangtálakkal
December 21-én hétfőn  19.10-től (1500 Ft v. bérlet)
December 23-án szerdán 10.35-től (adományos) 

(Dobot most fogok először alkalmazni a hangfürdő alatt)

December 7-én és január 4-én 18.30 Gyógyító mantrázás (ingyenes)


Szeretettel várlak!




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kicseri böjthöz, fogyókúrához

Újévi üzenet a numerológia tükrében

Szeretet Forrás