Az ayurvéda nemzeti napja

Szerencsére az ayurvéda tudománya áthatja a mindennapjaimat, nagyon hálás vagyok ayurvéda orvosomnak, mesteremnek Pallavinak, hogy tanulhattam tőle és eredetiben ismerhettem meg az ayurvéda alapjait. Pont most tartok először ayurvéda egészségmegőrző tanfolyamot, amit decemberben fejezünk be, de tervezem jövőre is, hogy újat indítok.

Az ayurvéda ismerői Dhanvantari istenhez imádkoznak, hogy áldást keressenek maguk és mások egészségéért. Különösen az ayurvéda nemzeti napján. Idén 2021. november 2-án ünneplik a Dhanvantari Jayanti-t, Dhanvantari születésnapját. Visnu 10. inkarnációjának tartják. A világ fenntartó energiáját szimbolizálja. Ezen a napon kezdődik a Diwali (fényünnep) és Laksmi istennő a szerencse és gazdagság istennőjének ünneplése is.


A puránákban Dhanvantarit az Ayurveda isteneként említik. Megosztotta az Ayurveda bölcsességét az emberiséggel, hogy megszabaduljon a betegségektől. A mese szerint az óceánból kiemelkedve jelent meg, a félistenek köpülték ki a halhatatlanság nektárját keresve.
4 kezében: amrita kalas- ambróziával (parlagfű) telt edény a halhatatlanság nektárja,
 kagylókürt, ami a kozmikus rezgést szimbolizálja, amiből minden kiáradt, ugyanis minden hangból keletkezett,
 egy arany kerék, ami a csakrákat szimbolizálja, 
gyógynövény, pióca, amit a mérgezett vér tisztítására, kiszívására alkalmaznak,
 és az ayurvéda leírása, valószínű, hogy az  ayurvéda az emberiség első írásos emléke.                 








Om Shree Dhanvantre Namaha          Tisztelet a legnagyobb gyógyítónak




A mantra 108-szor recitálva fejti ki legjobban hatását!

 Ismerjétek meg az ayurvédát, ettől hasznosabb tudást jelen járványügyi helyzetben nem tudnék ajánlani. Pontosan megtudhatjátok mi szükséges az egészségmegőrzéshez. Erről csak az ayurvéda ősi szövegeiben olvashatunk, a mai korban nem divatos erről beszélni, tanulni, sőt így összefoglalva egy magyarországi ayurvéda képzésen sem hallottam arról, amit a doktornő nekünk a vedakból fordított (guruja, tanára tanácsára, aki Puneban egy híres ayurvéda orvos).
Szeretettel várlak egyéni életmód tanácsadásra vagy 8 alkalmas tanfolyamra. Online is.
Telefon: 30-5541220


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kicseri böjthöz, fogyókúrához

Újévi üzenet a numerológia tükrében

Szeretet Forrás