Hagymaleves
Novemberi tisztulás programhoz most egy levest ajánlok a hús nélküli étkezéshez.
Rengeteg zöldségleves variációra van lehetőség, inkább az egyszerűsége, gyorsasága és laktató hatása miatt ajánlom a hagymalevest amit én is azóta főzök sűrűbben amióta hús nélkül táplálkozom.
A tisztítókúra iránt érdeklődőket november 14-én péntek este 19.10-től várom az emeleti jóga terembe, hogy megbeszéljük a közös böjt részleteit.
vaj vagy ghí
1 evőkanál liszt, de én kihagyom
1 l víz
só ízlés szerint
őrölt fekete bors
pirítós kenyér
mozzarella sajt (kihagyható)
Önmagában is egy laktató étel. Jó étvágyat hozzá!
Rengeteg zöldségleves variációra van lehetőség, inkább az egyszerűsége, gyorsasága és laktató hatása miatt ajánlom a hagymalevest amit én is azóta főzök sűrűbben amióta hús nélkül táplálkozom.
A tisztítókúra iránt érdeklődőket november 14-én péntek este 19.10-től várom az emeleti jóga terembe, hogy megbeszéljük a közös böjt részleteit.
Hozzávalók 2 főre
2 nagy fej vöröshagymavaj vagy ghí
1 evőkanál liszt, de én kihagyom
1 l víz
só ízlés szerint
őrölt fekete bors
pirítós kenyér
mozzarella sajt (kihagyható)
Elkészítés
A hagymát megpucoljuk, félbe, majd hosszú szeletekre vágjuk. A vajat megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, max.10 percig hagyjuk párolódni. Közben időnként kavarunk rajta néhányat. Ezután lassú tűzön, gyakori kavargatás mellett tovább pároljuk a hagymát, kb. 10 perc elteltével a hagyma már elveszti a tartását, aranyszínűvé válik. Ekkor hozzáadjuk a lisztet (én kihagyom), felöntjük a vízzel, alaposan elkeverjük, és közepes tűzön még 10 percet főzzük. Közben sózzuk és borsozzuk. Tálalásnál a tányérok aljára is helyezhetjük a mozzarella sajtot és a forró levest rászedjük vagy a pirítós kenyérre is olvaszthatjuk, de ki is hagyhatjuk.Önmagában is egy laktató étel. Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése