Csillagösvény a Pilis titkai


A következő gyalogló óránk pont a téli napforduló napjára esik, ezért egy kicsit elkalandozunk Pilisszántóra, hogy a Csillagösvényen keresztül elérjük a Boldogasszony kápolnát és itt nézzük meg a napfelkeltét. 






 

Már sokszor írtam és beszéltem arról, hogy Kőrösi Csoma Sándor élete és kutatásai már
tizenéves koromban érdekeltek és Indiában ellátogattunk a sírjához is. A magyarság gyökereit kereste és azóta tudjuk, hogy jó helyen kutatott. Erről mindenki tud olvasni, tőlem hitelesebb kutatóktól, filozófusoktól, de vannak megkérdőjelezhetetlen tények is. A moldovai csángó magyarok himnuszukban érthetően magyarul éneklik, hogy keletről jöttek, "Ázsiából szakadtunk" Ezért érzem a több mint 5000 éves védikus kultúrát a gyökereimnek és érdeklődöm iránta fiatal éveimtől, eleinte az utat keresve, majd később megtalálva.









 

December 21-én a téli napfordulón pontosan a Ziribár- hegy fölött kel föl a nap. Ez is természeti tény és nem vita kérdése, mert mindig vannak akiknek más erről a véleményük. Ziribár azt jelenti, hogy ébredő teremtő fény, éltető fény, és azt is jelenti, hogy újjászületés. A kutatók sumér eredetre vezetik vissza a hegy elnevezését. Ez Mezopotámia területe. 
A mezopotámiai társadalomról is lehet olvasni, hallani a témát kutatóktól. A Mezopotámiából származó legrégebbi, megfejtett dokumentumok sumérül íródtak. A sumer kultúrát tekintjük a történelem első igazi civilizációjának.

Az idén megmásztuk a Ziribárt a Forma Stúdióval és más szemközti hegyekről is megcsodálhattuk a panorámáját. 






Találtam egy térképet is az interneten a téli és nyári napfordulón a nap felkelésének haladási irányáról, ami olyan szakrális (szent) építmények mentén halad, mint a Boldog Özséb alapította Pálos rend kolostorai mentén. Egy ilyen alakzat nem lehet a véletlen műve. Szerencsére egyre többen gondolják így. Sokan többre vágyunk, és ide vonzódnak az" arra érdemes emberek", ahogy Szőnyi József írja a Csillagösvény szobrai mellett található ismertetőben. Egyre többen megnézik Pilisszántón a téli napfordulón a felkelő napot, ami pontosan az ott épült kápolna oltárának, a Boldogasszonynak az arcát világítja meg a felkelő Nap fényével. 








Megérkezvén Pilisszántóra a Csillagösvényen elhaladunk először Nimród szobra mellett. 
A magyar őshagyomány régebbi az indiaihoz képest. A Ramajanában is megjelenik a szarvasde Nimród története régebbi, aki apja volt Hunornak és Magornak, akik ősei a hunoknak és a magyaroknak. 
"Nimród mezopotámiai király a Bibliában. Az özönvíz után Noé három fiától származik az emberiség. Kus nemzette Nimródott." A Kusok sumérok voltak. Az egyiptomi fáraók is Nimródtól eredeztetik magukat és az Indus völgyi civilizáció is innen vándorolt el az árvizek miatt. Mindez nagyon régen volt, de utána lehet nézni és lehet elmélkedni rajta. 













Atilla az első, aki nemcsak hun-magyar uralkodó volt, hanem Eurázsia királya, Nimródtól eredezteti magát, apja Bendegúz. Törökországban nevelkedett, nem véletlen, hogy a törökök az idei nyaralásunkkor mindjárt Atilláról beszéltek, ha megtudták, hogy magyarok vagyunk. A török ősemlékezet rokonnak tartja a magyart. Testét valahol itt a Pilisben temették el, pont pár hete a Holdvilág-ároknál nordicoztunk és beszélgettünk erről. 

Árpád a következő, ahogy tovább haladunk . "Csíksomlyón őrzik azt a kókuszdióból faragott legendás kelyhet, amellyel az Atilla óta Erdélyben élő Székelyek várták Árpádot." 907-ben Pozsonynál a világ csodálatát kiváltó győzelmet aratott a magyar a német-római sereg felett, akik kiirtani jöttek a magyart. Stabil alapokra került országunk, de meghalt Árpád három fia és ő is halálos sebet kapott.

Szent Istvánnal a Csillagösvény kanyarában találkozunk. 1001. január 1-én királlyá koronázták és Esztergomba kezdte meg az államalapítás feladatát. Halálos ágyán felajánlotta a Szent Koronát Boldogasszonyunk oltalmába. Ettől kezdve Mária országa vagyunk. A Csillagösvény az a hely, ami az összetartozást hirdeti, nem tűr megosztottságot, hogy kiemeljem Szőnyi József gondolatait, akitől a Csillagösvényen olvashatunk. Lelkileg összetartozunk, mindenkit ugyanaz a Lélek éltet. 

"Szent László fejére a néphit szerint maga a Szűz Anya tette a koronát, szentté avatása napján, közel 100 évvel halála után a nagyváradi székesegyház felett,  délben egy fényes csillag ragyogott 2 órán keresztül mindenki szeme láttára.


Boldog Özséb 1250-ben itt a Ziribár hegy fölött újjászülető Nap fényénél kapta a Teremtő üzenetét. Pálosaink 700 éve kapták meg a rendalapítás jóváhagyását. Imádkozni nem a jólét tanítja meg az embert, hanem a keserűség és a szenvedés. A Pilis csendjében tisztán hallatszott a Teremtő hangja. Hetedmagával itt alapította meg a Pálos rendet. (Pilisszántón a régi temetőbe a kolostor romjait is megtalálták. Pilisszántó alatt 4 folyosót találtak, amiről konkrétan nem tudnak semmit.)

Hunyadi Mátyás fejezi be a sort, utolsó szakrális királyunk. Megkoronázni nem tudták, mert a Szent Korona tolvaj Frigyes kezében volt akkor. "Harminckét évi uralkodása után, Húsvétkor, a Virágvasárnapi országos ünnepségben Hunyadi Mátyást megmérgezték, és Nagypénteken, koronázásának napján már halott volt. Ahogy Jézust a saját népe, úgy a királyt saját felesége árulta el, ölte meg. A keserves kínok közt haldokló király méregtől szétmart torkán csak egy szót tudott kipréselni:  Jézus! "
  A Szent korona visszavásárlásának pénze fedezte Kolumbusz Dél Amerikai útját, a hajóra 117 Pálos szerzetest vittek hittérítőnek innen a Pilisből. San Pauló a mi Pálosainkról kapta a nevét."  

Ez egy  pár gondolat az ösvényen olvasott írásból, de mindenki átnézheti részletesen és a csillagállásokról is olvashatunk itt.



A pilisi lélekharanghoz érkezve Trianon fájdalmának, a nemzeti összetartozásnak a
harangjához érkezünk, ami 2015-ben szólalt meg először június 4-én 16.30-kor a szerződés aláírásának percében. 
A magyarság sorsa több élet sorsa együtt.
Az ősi múlt felidézésével a Csillagösvényen érkezünk meg arra a helyre, ahol legközelebb kerülünk a felső világ rejtelmeihez. Szent királyaink és Boldog Özséb kapcsolódtak a láthatatlan legfelsőbbel, de a tudás az évszázadok alatt eltűnt és a magyarság sorsa is hanyatlani kezdett.  











A Csillagvilágot figyelve az asztrológia sok mindent elmond őseinkről, királyainkról, de saját lehetőségeinkről is. A csillagok titkokat őriznek. A Nyilas a magyarság csillagképe, de ez egy külön téma lenne. 

Nem régen kezdtem figyelni a védikus asztrológiát, amiben egész más a zodiákusom és az aszcendensem, mint a nyugatiba. A nyugati Nap központú, a védikus Hold központú, tehát a női elvet hangsúlyozza. (A nyugati asztrológia nem tudott fejlődni, mert máglyaégetéssel tiltotta az egyház.) A magyarság Boldogasszony oltalma alatt áll Szent István óta, tehát nő központú, ahogy a védikus kultúra is. 

A születési csillagállásom, nekem is segített abban, hogy magabiztosan haladjak a szabad akaratból választott utamon. Megerősített, mert a védikus asztrológia szerint a lehetőségeim megengedik.
A felső és az alsó világ ismerete adja meg életünkbe azt a megingathatatlan belső békét, amit semmilyen külső erő nem tud meggyengíteni. Jelen káoszos korona helyzetünkben is jó lenne egy szakrális vezető, de legalább mi legyünk bölcsebbek. Aki megérti a védantát (tudás vége) az halhatatlan. A Lélek örökké él, csak a testünk múlandó.  Belül kell megtisztulni, csak a lelkileg képzetlen embert lehet megfélemlíteni.

Szeretettel várlak a téli napfordulón! December 21-én reggel 6.30-kor indulunk Pilisszántóra. (december 22-től már hosszabbodnak a nappalok) December 22-én délelőtt 10-től hangfürdővel köszöntjük a Fényt. Várom a jelentkezésed.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kicseri böjthöz, fogyókúrához

Újévi üzenet a numerológia tükrében

Szeretet Forrás