A Szóma és a szépség

A Szóma a szépséget a halhatatlanságot az egészséget, finomságot, bájt és lágyságot a Hold vizes, női energiát tükrözi. Semmilyen növény vagy szépítőszer nem tudja helyettesíteni a Szóma erejét. Lakhelye a koponyatető hátsó részén található. Ennek nektára az ambrózia, ha lecseppen elég az Agni hőjében. Az Agni a Nap tüzes férfi energiát képviseli. Ezt a nektárt megőrizhetjük megtanulhatjuk kezelni, hogy a belső szépség tündököljön, fényként áradjon lényünkből. Legkülönlegesebb ayurvedikus szépségápolási eszencia az erre nyitott vendégeknek, akik szintén úgy gondolják, hogy a szépség belülről sugárzik kifelé, hiszen minden gondolatunk, érzésünk manifesztálódik fizikai megjelenésünkben.

Az Agni a fény, mely lehetővé teszi, hogy használni tudjuk a Pránát az életenergiát a Szóma stabilizálja, hogy megmaradjon.

Az Agni megmutatja, hogy milyen az emésztésünk, elménk, inteligenciánk, megértésünk, mekkora a tudatosságunk. A Szóma megmutatja milyen a víz a folyadék ami kering testünkben, milyen érzelmek hatnak át, mennyi bennünk a szerelem az ananda az öröm. Együtt él e két oldalunk, melyet a prána az életenergia köt össze.

 Hogy találkozik a Nap a vízzel, hogy keveredik bennünk ezt tükrözi kisugárzásunk. Ha süt a Nap párolog a víz (kapha-víz,föld), de ha túl sok párolog nagy a mozgás (vata-levegő, éter)  szárazság, repedezettség, töredezettség marad utána. Ha sok a tűz (pitta-tűz) gyulladásos folyamatok indulnak el, mely emésztési problémákban és gyulladásos folyamatokban mutatkozik meg. Az egyénre szabott életmód az ayurveda lényege.  

Fölfelé emelni az energiát nem jelent semmit fontos, hogy fentről is tudjunk lefelé ereszkedni ami alázatunkban tükröződik.

Szeretettel várlak ayurvedikus szépségápolásra-egészségmegőrzésre!

 





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kicseri böjthöz, fogyókúrához

Újévi üzenet a numerológia tükrében

Szeretet Forrás