Bhakti az odaadás útja

Bhágavata-purána 3.29.14
Csakis annak az elérésével  amit a bhakti jóga legfelsőbb szintjének neveznek, kerekedhet valaki felül az anyagi természet három kötőerejének befolyásán, s érheti el az Én helyzetemet.

 A bhakti jóga  egy folyamat amiben az önzetlen hozzáállás, az elme és érzék kontroll kialakul, az összes jóga út itt találkozik. Minden jóga út célja maga a bhakti. Nincs lelki út bhakti vagyis szeretet nélkül. Aki eléri minden jóga folyamatot (hatha - a test felkészítése a meditációra, rádzsa-gondolatok szabályozása, karma-önzetlen hozzáállás, segítőkészség dhjána-intelektuális tudáson és belső önelemzésen keresztül vezet a valóság megtapasztalásához az önfelismeréshez) megértett, de ha csak bhakti jógát gyakorlunk a többi jógafolyamatot megérthetjük általa. Az érzelmek-érzékek teljes szabályozását jelenti amit kirtannal (mantrák éneklése) tudunk megvalósítani. A kirtan Sivananda mester tanítása szerint elvezet a megvilágosodáshoz, a mai kor emberét ez tudja felszabadítani és közvetlen gurura sincs hozzá szükségünk. Satyananda mester a mantra jógát a 21. század jógájának nevezi.

Bhágavata-purána11.14.19. 
Ahogy a tűz lángja elhamvasztja a tüzifát úgy égeti fel az irántam érzett odaadás az ember bűneit



A teljes jelenlét amikor elengedjük gondolatainkat, érzelmeket  hatalmas tisztító erővel bír. Egy személy, Isten felé irányított teljes odaadó figyelem maga a szeretet. A teljes önátadás elégeti személyiségünk negatív vonásait és megjelenik a tiszta tudat vagyis megtapasztaljuk, hogy egyéni lélekként megélt részünk mindenkivel egy és közös.
A kirtan maga a létezés boldogsága. A mantra bekúszik a tudatalattiba és változásokat indít el az emberben.









A kirtan Isten neveinek csoportos éneklése, mantrázás hangszerekkel, ilyenkor hatalmas erő (Maha Shakti) keletkezik ami minden lény gyógyulását segíti.
Gyakorlásához zenei műveltségre sincs szükség inkább alázatra, türelemre és tiszteletre.
2015. január 9-től havonta 1-2 alkalommal péntekenként este 19.00-től 20.30-ig tartunk a Forma Stúdióban. Nagy örömömre a felkérést elfogadva a kirtant Tyaag a Satyananda jóga alapítvány oktatója vezeti. A program ingyenes.

 Satyananda Saraswati 12 évig volt Sivananda mester tanítványa."


„A zenében akkora erő van, ami képes felszabadítani az egót. A kirtanon keresztül a spirituális élmény legmagasabb csúcsát lehet megtapasztalni."
/Satyananda/

Szeretettel várunk!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kicseri böjthöz, fogyókúrához

Újévi üzenet a numerológia tükrében

Szeretet Forrás