25 éves a Forma Stúdió

A Forma Stúdió ősszel
Itt az ősz a betakarítás ideje. A Forma Stúdió 25 éves születésnapján egyfajta összegzésről számvetésről szeretnék írni a jóga tükrében. A lelki ember tulajdonsága, hogy mindent megfigyel, következtetéseket von le és az eredmények alapján változtat, megpróbálja jobbá tenni önmagát. Bölcsességre, hitre, ítélőképességre van szükségünk a jó döntéshez ami nem más mint az intuíció.
Az intuíció az az ösztönös megérzés ami jó irányba vezet utunkon. 



"Az embernek lehet hite egy bizonyos folyamatban, megváltoztathatja a hitét, és el is fogadhat egy másikat, de a szanátana-dharma arra a tevékenységre utal, melyet nem lehet megváltoztatni. A szanátana-dharma nem valamiféle szektariánus felfogás, hanem, ahogy a hinduk mondják, valójában a világon minden élőlény kötelessége, amelynek lényege Isten megismerése és szolgálata." 
"Istennek nincs vallása", ahogy Gandhi mondta. 
Isten a szeretet. Sok út vezet az önmegvalósítás felé a teljes önátadó szeretethez. A lényeg, hogy szenvedélyesen olvadj bele valamibe amit nagyon szeretsz és a siker nem marad el.



Kőhegyi kirándulás a Forma Stúdióval

A Dharma útját járva az egyén, hajlamától, jellemétől, képességeitől függően elindul a törvény szabta úton. Amennyiben nem a törvény szabta utat járja, bűnt követ el, hiszen megszegi a törvényt, és az szükségszerűen életében negatív következményekkel jár. Aki nem hisz abban, hogy cselekedeteinek visszahatása van az az ember biztos, hogy csak az anyagban él és csak a fizikai látható valóságot fogadja el egyetlen létezőként, nincs tudatos rendszeres kapcsolata a belső világával ami hosszú távon problémákhoz esetleg betegséghez vezet.








Verőcei jóga óra
  A karma fogalma alapvetően ezt jelenti: legyenek világos céljaid és elképzeléseid, tudd, hogy mit miért teszel, figyelj a szeretteidre, és dönts a mindenkori helyzeteddel összhangban. Az ember nem fájdalomra, hanem boldogságra született, vagyis arra kell törekedned, hogy minden életszakaszodban a lehető legnagyobb boldogságot érd el. Ez nem pénz vagy párkapcsolat függvénye, hanem annak felismerése, hogy hol vannak a korlátaid, hol érdemes őket feszegetni, vagy elfogadni. Vagy a körülményeidet kell megváltoztatni, vagy a hozzáállásodat érdemes rugalmasabbá tenni, ha rosszul érzed magad. Ami pozitív változást hoz az életedbe az egyértelműen jelzi, hogy helyes úton jársz.




Az az ember aki egyetlen területre fókuszál, elveszíti megértését mások felé, öntelté válik amit észre sem vesz, de az életében, környezetében tükröződő problémák jelzik azt. A tradicionális jóga integrál szemlélettel tekint az életre. A jóga nem más mint maga az élet, mindenki jógázik. Az önmegvalósítás útja a szeretet útja. A jóga sohasem cél, hanem egy eszköz az elfogadó, békés élethez. 





Ayurvedikus szépségápolás Srílankán


A Forma Stúdióban található szolgáltatások a szépségápoláson keresztül vezetnek az önelfogadás felé. Ha megtalálod az egyéniségedhez legjobban illő külső formát akkor a mozgáson, táncokon keresztül eljuthatsz a figyelmed befelé irányításához, ami minden emberi élet célja. Önmagában csak a szépségápolás és a mozgás nem hoz tartós megelégedettséget. Ragyogóan szép és sugárzó akkor leszel, ha a érzéseid, gondolataid is szépek és sugárzóak.












Nőiesség tanfolyam
Ahogy a szépségápolás is akkor eredményes ha személyre szabott, hiszen nem minden személyiségnek áll jó ugyanaz a szín, frizura stb. úgy az életmódnak is személyre szabottnak kell lenni amihez az ayurveda évezredes tanításait, eszközeit is alkalmazzuk. Leegyszerűsítve ugyan, de van akinek ˇ"fogynia kellene az önelfogadáshoz van akinek híznia." Az önelfogadás lépcsőfokait nem lehet átlépni, kihagyni, mert akkor a figyelmünket sem tudjuk befelé irányítani és így a jóga gyakorlásunk sem lesz eredményes. A Forma Stúdió szolgáltatásai nagy segítséget nyújtanak ebben.







Hangtálas órák minden hétfőn és évszakonként
Azonban az egyéni alap szükségletünk mellé érdemes mindenből befogadni egy kicsit ami az ember személyiségének harmónikus együttfejlődését eredményezi, így egyre elfogadóbb és békésebb lesz ami környezetében is tükröződni fog. Aki csak egy fajta mozgásformára, jóga ágra fókuszál nem éri el a teljes békét, hiába egészséges fizikailag.
A nálunk található szolgáltatások, mozgásformák, táncok és a jóga fajták integrál gyakorlása segítséget adnak célod eléréséhez. Minden emberi élet végső célja az egység megélése az Önvaló megismerése. Még ha nem is tudatosan, de mindenki ezt szeretné.



A megelégedettség belül van. A külvilágban minden mulandó, a legboldogabb percek is egyszer elmúlnak. 
25 év alatt végig jártam az utat amit leírtam.
Állandó boldogság nincs. Az életnek van rossz oldala is, de csak úgy tudsz szemlélődve, azonosulás nélkül elfogadóan tekinteni rá, ha szánsz időt magadra, a tisztulásodra és belül megtalálod a béke szigetét ahol nincs érzés és nincs gondolat csak a színtiszta állandó tudatosság. A belső csend kialakítása után tisztán fogsz látni, nyugodtabb leszel, az ösztönös megérzésed az intuíciód is jobban fog működni és érezni fogod a helyes irányt.
Szeretettel várlak az őszi napéjegyenlőség hangfürdőre. Készíts számvetést és jelölj ki új célokat!
 www.formastudio.hu 



Sivananda mester akinek tanítása nagy hatással volt rám




Az írásomat a jóga utamon tapasztalt megélésekből és a megszerzett tudásból írtam. Köszönet és hála érte a Mandala Gerincjóga Központnak, a Sivananda és Satyananda tradíciónak. Minden mesternek.

Szita





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kicseri böjthöz, fogyókúrához

Újévi üzenet a numerológia tükrében

Szeretet Forrás