Újévi gondolatok



Ahogy olvasgatom az interneten a sok újévi jókívánságot és a tartalmas gondolatébresztő sorokat megfogalmazódott bennem  egy pár kérdés és a válasz is, ami a mondandóm lesz.


Céljaink eléréséhez természetesen tervezni kell. Bármit megteremthetünk? Mindenkinek sikerülhet amit szeretne? Ilyen könnyű az egész?

Van aki azt írja újévi üdvözletében:
" álmaidnak csak a csillagos égbolt szab határt". -Hát igen, van egy karmánk, talán a csillagokból is kiolvasható (ehhez nem értek) De felelőtlenül vágyakozhatunk?

Bácsalmás naplemente
Korunk egyik nagy jóga guruja Swami Niranjananda: Újévi fogadalom (szankalpa- pozitív megerősítés ) írása a gyakorlati, élő tudás megszerzésére ösztönöz, mivel az intelektuális tudás halott tudás. "A szerzett tudástól az elme kierőszakoltan formálódik.  A valódi tudás nem kívülről, hanem belülről bontakozik ki" Ezért arra inspirál írása, hogy újévi fogadalmunk a tapasztalati, belső tudás megszerzése legyen.
 De hogyan induljunk el a belső tudás megszerzésének az útján? Természetesen a jóga egy tapasztalati, belső út, aki jógázik használhatja szankalpáját. És aki nem jógázik? Milyen út vezet a jóga felé?

Az intuíció, a megérzés az egyetlen ami vezérelhet utunkon. Sorsunk adottságaink (karmánk) tükrében korlátozottak lehetőségeink, ezért nem ajánlatos bármire vágyakoznunk és bármit vizualizálni. Ha jógázunk az sem mindegy milyen magot (sankalpa) ültetünk el a tudatalattinkban. Egy hiteles jóga tradíciót követve nem lesznek problémáink. Nehéz úgy választani, hogy fejlődjünk benne, feszegetve korlátainkat (ami éppen nem mindig kellemes), de ha túlságosan erőltetünk valamit azzal szenvedést okozhatunk magunknak és környezetünknek is. További karmát teremtve, mert hát minden cselekedetünknek van egy hatása. Meg kell éreznünk, hogy az út amin haladunk az a miénk e. Természetesen akarattal is teremthetünk, de abban nem lesz sok köszönet és ilyenkor kapjuk a negatív jeleket. Egészségi állapotunkban és a minket körülvevő történésekben nagyon jól tükröződik minden. Kérdés, hogy észre vesszük- e?



"Teremts és megadatik!" Hát ez nem ilyen egyszerű! Érezni kell, hogy lehetőségeink (karma) mit engednek meg. Kérdés, hogy elfogadjuk-e?
 Ahogy Sivananda mester mondja: "A karma törvénye kikerülhetetlen."
Hogyan számolhatjuk fel a negatív karmák hatásait? Nem kell nagy dolgokat tenni. Önzetlen, önátadó (szeretet) cselekedetekkel, amikor cserébe még hálát sem várunk! Mindenki találhat környezetében lehetőséget.







Régen úgy gondoltam mindent magam teremtettem az életemben. Ma úgy látom mindig megéreztem, hogy merre kell haladnom azon az úton ami számomra van kikövezve, a lehetőségeimben (karma) benne volt. Ami adottságainknak megfelelő út és lelki fejlődésünket is segíti azt az élet támogatja.


Honnan vehető észre, hogy mi a helyes út? Egyszerű! Pozitív változást hoz az életedbe és a környezetedébe is.

Boldog, sikeres új esztendőt kívánok és intuitív teremtést !

Január 2-án hétfőn 19.45-től Új Év Köszöntő Gyógyító mantrázás-ra várlak!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kicseri böjthöz, fogyókúrához

Újévi üzenet a numerológia tükrében

Szeretet Forrás