Új év korlátok nélkül




Sokan szeretnének jobb, szebb, örömtelibb és könnyebb életet, mint amit jelenleg élnek, ami természetes. A napokban olvastam egy ismerősöm blogját, aki karmaváltás reményében Indiába utazott egy guruhoz. Az írása alapján megelégedetten nyugtáztam, hogy olyan módszereket alkalmaz a guru amit mi is rendszeresen végzünk óráinkon: mantrák, hangtálak, energiablokkok oldása.
A személyiséget meghatározó öröklött vagyis karmikus mintákat kellene ahhoz felülírni, hogy javulást tapasztaljunk életünkben.






Mi a legfontosabb a változtatáshoz?
 a változtatás utáni vágy
 elhatározás, céltudatosság, célkitűzés
 nagyon erős hit nemcsak magamban, hanem az örökkön létező Univerzális Erőben (Isten),
 bízni abban, hogy sikerülni fog,
 elfogadni magam ahogy vagyok,
 pozitív gondolatok, megerősítések,
 bátorság, hogy elinduljunk és megtegyük a szükséges lépéseket az ismeretlen felé




Szeretnénk a korlátainkat elengedni, átlépni és egy bizonyos pontig el is tudunk jutni, de hol van ez a pont? Van aki ezért mindent megtesz, hogy megtudja és a világ másik felére utazik, ami számomra nagyon szimpatikus.






Én is szeretek utazni, megismerni más embereket, kultúrákat, mert hatással van gondolkodásomra, bővíti látóköröm. 
Mi itt Magyarországon nagyon fegyelmezetten, szigorú rendben, nagy számban teli hassal és látszatra könnyen ledobható egós korlátokkal élünk, alázat nélkül.
Indiában hatalmas a zaj, káosz nagyon sok éhező van az utcákon, talán sokkal kevesebb egós korláttal, nagy alázattal, de megváltoztathatatlan karmikus lehetőségekkel.
India után lemerevedve szoktam állni a budapesti belvárosi csillogó forgalomban és élvezni a csendet, csodálni fegyelmezettségünket, rendszeretetünket. Nem értem, hogy hogy tudunk negatívak és elégedetlenek lenni vagy egyáltalán panaszkodni.








A  kettő közötti balinéz kultúra áll legközelebb a szívemhez, ahol a természetre hangolódva hálát adnak mindenért és elfogadva a sorsot, folyamatosan tisztítják magukat és környezetüket, hogy jót vonzzanak életükbe. A gazdagabbak munkával segítik a szegényeket,  így kéregetők sincsenek az utcákon.
 
Az éghajlat a környezet is meghatározza, hogy milyenek az emberek. Nemcsak testünk, alkatunk, de házaink is mentalitásunkat tükrözik.
Nálam a padlásra került a mosógép, így 16 éve állandóan tisztítom az elmémet. (Erre a következményre  nem gondoltam amikor felrakattam, de sok mindent utólag lát át az ember.)












Legutóbb a  Zöld-foki szigeteken járva megtapasztalhattam milyen az ahol szinte nincs semmi, így korlátok sem. Nem véletlen "no stress" az ország szlogenje.
Amikor megtalálja az ember a minibuszok indulási helyét nagyon örül, mert nincs kiírva sehol, beszáll abba a buszba ami akkor indul el, ha megtelik 15 utassal, így menetrendre sincs szükség. Kiszállásnál azt mondják, hogy jön majd a busz 2-kor, 3-kor vagy 4-kor. Hozzá lehet szokni, hogy nincs kapaszkodó és ha jól működik az ember intuitív megérzi és ott van amikor jön a busz, de azért így nem tudnánk élni ezen az éghajlaton, ebben a kultúrában, mi mindenhova időre megyünk.

Mégis kellenek a korlátok? 

A Földi létben szükségünk van rá, de a Lelki világban nincsenek korlátok. A jóga gyakorlás, relaxáció és a meditáció segít átlépni korlátainkat, ami felszabadító hatású.









Ott kezdődik a probléma, ha az anyagi létben elégedetlenek vagyunk valamivel, akkor kell felismerni , hogy minden belőlünk indul. A boldogság nem szerencse kérdése, ki kell fejlesztenünk.
A nehézségek a lelki nézőpont felé a befelé fordulás felé kellene, hogy irányítsák figyelmünket, életünk legfontosabb célja ez. A benső lelki nyugalom mindenkiben egyformán megtalálható, ami segít a külső mulandó anyagi élet nehézségeit kezelni.
 A kérdés mit tudunk megváltoztatni és mi az amit el kell fogadnunk?
 A jógát tartom a legeredményesebb eszköztárnak ami hat gondolkodásunkra majd életmóddá válva életünkre. A legjobb dolog amit megtehetünk magunkért és családunkért, lehetőség, hogy eljussunk a személyiségünkön túli  önismerethez. A lelki nézőpont sokkal tudatosabb, nyugodtabb, elfogadóbb és elégedettebb. Ennek eléréséhez fontos lépés, hogy jártasságot szerezzünk a relaxációban és a meditációban.

 2019 január 4-én 19.00-től 5 alkalmas relaxáció, meditáció tanfolyamot indítok, amin kezdők és haladók is részt vehetnek. A kezdő lépésektől haladunk a jóga nidrá haladó gyakorlatai felé, amikor pozitív megerősítéssel (sankalpa) programozzuk magunkat. Az órák végén rövid meditáció lesz mantrákkal, amit különböző célokért recitálunk, hogy azt vonzzuk magunkhoz amit szeretnénk. Szeretettel várlak! (A tanfolyam ára: 10.000 Ft)

Kezdd az Új Évet jógával! Újévi gyógyító mantra január 2-án 10.00-kor.(ingyenes)

Boldog Új Évet mindenkinek!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kicseri böjthöz, fogyókúrához

Újévi üzenet a numerológia tükrében

Szeretet Forrás