A jóga és a halál

Halottak Napja inspirált arra, hogy a jóga szemszögéből írjak a halálról. Amikor elmegyünk egy jóga órára megtapasztalhatjuk azt a békét ami a gondolatok mögötti csendből táplálkozik, így nyugodtabbak és derűsebbek leszünk.
Megérkezvén a jóga órára félre tesszük aktuális problémáinkat, a jóga minden eszköze ebben segít. A légzőgyakorlatok és a mantrák kíméletesen gyomlálják gondolatainkat, érzelmeinket, míg végül az óra végére megérkezük a gondolatnélküliség feltöltő állapotába. Lélekkel töltődünk. Az óravégi relaxációban mozdulatlanul fekszünk Savaszanában, magyarul hullapózban. Élünk, de múlandó testünk mozdulatlan, mint a halottaké és a gondolatok mögötti csendben megtapasztalhatjuk az örökkön létező Univerzális Erőből táplálkozó békét. A jóga nem más, mint tapasztalatszerzés arról, hogy mi van odaát. A halálra készülés folyamata félelmetesnek tűnhet, ha kevés bennünk az odaadás. Minél több életünkben az önzetlen, elvárások nélküli cselekedet annál kevesebb zavaró tényező bukkan fel meditáció közben. A tudás útján a jóga eszköztárával tudatosan formálhatjuk személyiségünk negatív részét, hogy teret adjunk az együttérzésnek, elfogadásnak, megértésnek, segítő szándéknak és az elengedésnek. Egy hiteles jóga mesterre hangolódni feltétlenül szükséges ebben a folyamatban.
A jóga filozófia a védantában (tudás vége) gyökeredzik. A jelen pillanat megélése segít, hogy halálunkra is békével, elfogadóan tudjunk tekinteni. A gondolataink forrásához kell visszatérnünk, figyelmünket azon kell tartanunk ami örök.
A Nagy halált legyőző mantrát minden hónap első szerdáján 10.00-től zengetjük a Forma Stúdióba. Most novemberben 4-én tartjuk meg. Ez a gyógyító, védelmező szanszkrit ima az emberiség egyik legrégebbi imájaként van lejegyezve a Védákban. A haláltól való felszabadulás értelmében ad segítséget, még most az életünkben. Szeretettel várunk! A program ingyenes.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kicseri böjthöz, fogyókúrához

Újévi üzenet a numerológia tükrében

Szeretet Forrás