Gyógyító mantrázás

Pozitív gondolatokkal, szövegekkel gyógyítani tudjuk magunkat. Mantrázással képesek vagyunk megváltoztatni személyiségünket.

Egy nagyon egyszerű példa: ha ingerült vagyok, neheztelek valakire az egy érzés. Pontosan a méreg, a harag érzésének enyhébb formája. Erősebb formája a dühkitörés. Ez az érzés lerakódik testünkben és szép lassan megmérgezzük magunkat, pontosabban mozgásszervi, keringési és belső szervi problémákat okozunk magunknak. Ha fájdalmaink, problémáink vannak saját érzelemvilágunk a felelős érte, ha személyiségünk része ez az érzelem előbb utóbb megbetegítjük magunkat , rossz közérzetet okozunk magunknak. Ezért érdemes önvizsgálatot tartanunk. Az ayurveda nagy segítséget ad ebben!Tudatos hozzáállással legyőzhetjük negatív viselkedésmintáinkat. Megnevezve a tudati
tartalmat, majd böjttel támogatva szép eredményeket érhetünk el.
Gyógyító mantrákat az ayurvedikus gyógyászatban ősidők óta alkalmaznak.
A tradicionális jógagyakorlás része a Kirtan, Isten neveinek ismételgetése átéléssel. A mantrák éneklése nagyon nagy változásokat képes bennünk létrehozni, megtisztítja az érzelmeinket. Nem mindegy, hogy hagyjuk saját gondolatainkat, érzelemvilágunkat  szabadon áramolni vagy rendezett nagy erővel rendelkező sorokat mondogatunk, hiszen mindkettő átjárja egész testünket. Sivananda mester tanításai szerint a mai kor emberének a legjobb mód a tisztulásra, a felszabadulásra. Tanítványa Szatyananda a XXI. század jógájának nevezi.Gyógyító szanszkrit ima a nagy halált legyőző mantra a Mahá-mritjun-dzsaja-mantra
 (Rigvéda 7.59.12)Óm trajambakam jadzsamahé
szugandhim pusti vardanam
úrvarukam iva bandhanán
mritjór muksíja mamritátE mantra minden lény gyógyulását segíti. Ha a hagyomány szerint 108-szor közösen vibráljuk ereje megsokszorozódik és a gyógyító hullámok a falakon túlra terjednek. Közös mantrázás során akár hozhatjuk azok nevét is akikért szeretnénk, hogy szóljon. Tehát nem csak a magunk gyógyulását, hanem másokét is segíthetjük.

 A Forma Stúdióban alkalmanként ingyenes gyógyító mantrázást tartunk a Sivananda mester tanításait követő Shanti jóga-sziget hagyományát követve. A mantra szövegét fénymásoltuk és olvasni is lehet. Szeretettel várunk!

A mantrákról a blogarchívum 2013. január havi írásában olvashatsz még.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A tudatos teremtésről (50.szülinapom margójára)

A három erő mely életünket befolyásolja és az ayurvedáról

Nyári fiatalodás természetes módszerekkel