Itt van az ősz itt van újra....




Vajon, hogy éljük meg?

Sokan nem szeretik, panaszkodnak a beköszöntő hidegebb időjárás miatt. Igen vége a simogató  meleg nyárnak.
Pedig ennek az évszaknak is vannak csodái. Feltölthetjük a téli vitaminraktárakat lédús gyümölcsökkel, kirándulhatunk a színpompás őszi erdőkben.






Mi segít, hogy szépnek éljük meg? Ha megértjük, hogy ez az átalakulás értünk van. A betakarítás a számvetés ideje nem csak a természetben jön el, hanem a lélekben is. Az otthonunkban is kitakaríthatunk, hogy a hideg napokra felkészüljünk. A harmóniára törekvő ember önmagában is elvégzi az ültetés, aratás, betakarítás, lomtalanítás műveleteit.

Megnézzük honnan hova jutottunk. Lomtalanítunk, elengedjük ami nem vált be. Levonjuk a következtetéseket. Felkészülünk a téli visszavonulásra. Ami értékes kibontakoztatjuk.





A szeptember 19. utáni telihold után a fogyó Hold időszaka következik, előtérbe kerülnek a tisztító folyamatok. Megfelelő böjtre, szertartásokra.
Őszi hangfürdőm segít a tisztító folyamatok elindításában amit ayurvedikus tisztító teával támogatunk.




Tisztuljunk együtt! Segítsük, támogassuk egymást a fejlődésben.



Saját számvetésem:



Az életfordulók megszentelése és megünneplése nem azért volt fontos, hogy a rokonok, szomszédok, falubeliek tudomást szerezzenek róla, hanem azért, hogy az ünnepelt - például a felnőtté váló legény vagy leány - maga is jól el tudja különíteni az egyes életszakaszokat. Tudjon róla, hogy mit hagy maga mögött, miképpen arról is, hogy hová tart, és ott mire számíthat.

Boldizsár Ildikó író, mesekutató


A Forma Stúdiónak első születésnapja 1990 október 19-én ősszel volt és a 12. évben költöztünk mostani üzletünkbe 2002. szeptember 8-án,  ahol most szintén a 12. év következik.

Utólag visszanézve az első 12 év alatt az anyagban vertünk stabil erős gyökeret. Költözésünkkor még nem tudtuk, hogy új üzletünk megteremti azt a biztonságot ami stabil hátteret ad az anyag mögötti világ megismeréséhez.



 Az anyagot a szemünkkel látjuk, a lényeg a szem számára láthatatlan. A gondolat, mely létrehozta a Forma Stúdiót láthatatlan, de megvalósulásra törekedett. Volt mögötte egy olyan erő ami támogatta a gondolatot. Mint a mesében, sokan megszerették volna venni a földterületet amire épült a stúdió, de a számtalan jelentkező közül mi kaptuk meg és  cselekedeteinkért cserébe fizetség nélkül adták oda. Nem gondoltuk, hogy ilyen könnyen felépül hiszen nem volt sok pénzünk, de segítették, támogatták és könnyen megvalósult hitel és erőlködés nélkül. Megnyitottuk szeptember 8-án és most vettem észre, hogy ez a nap Szvámí Sivananda születésnapja (A Sivananda jógatradicióba kaptam saját mantrát.) .

 Te teremted a valóságod a környezeted ami körül vesz még a testedet is, de van egy csíra ami adott. A csírát nem tudod megváltoztatni, de ha elfogadod olyannak amilyen, megadsz neki mindent, táplálod, véded és helyesen gondozod gyönyörű egész-ség, béke kerekedik belőle. Érezned kell, hogy a Te csírádból mi tud kifejlődni és nem akarsz rózsa lenni, ha a rozmaring csíráit hordozod magadban. 

Lehet teremteni erőlködéssel is az is megvalósul, de közben pont az egész-séged a békéd veszíted el. Teremteni vágyakozás nélkül kell!
Egy napon rájössz, hogy a körülötted lévő emberek mind Téged tükröznek. Ha Te segítőkész vagy ők is azok. Egy pillanat és még a legkellemetlenebb ember is mosolyogva néz rád. Mindenen tova siklassz és minden rendben van körülötted, ha elfogadó és békés vagy.

Mi következik a következő 12 évben? Már kezd kibontakozni.......... 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kicseri böjthöz, fogyókúrához

Újévi üzenet a numerológia tükrében

Szeretet Forrás