A szeretet a halál fölött áll


Ez a mondat egy temetésen hangzott el. A pap szavait a meditációban jól ismert béke követte, ami megnyugvást hozott.

A védikus tanításokban a világ illúzió nem létező, testünket is beleértve. Nehéz ezt megérteni (nem is lehet csak megtapasztalni) mivel a szemünkkel látjuk a testünket, ha megsérülünk érezzük a fájdalmat. Érzékszerveinken keresztül fogjuk fel a világot: látunk, hallunk, ízlelünk, érzünk. Gondolatainkkal értékeljük a benyomásokat. Gondolataink, érzéseink kivetülése testünk és közvetlen környezetünk is. 




Relaxációban majd meditációban, ha elengedjük gondolatainkat, érzéseinket a jelenlét teljes békéjében átélhetjük létünk  állandó maradandó oldalát. Testünk és a világ tárgyai mulandók. Minden egyszer kezdődik, keletkezik majd elmúlik, meghal, elporlad elenyészik, változik. Ezért illúzió a látható, változó világ. A gondolatok mögötti csendben a jelenlét a figyelem állapotában ami maga a szeretet a teljes feltöltődést az állandóságot tapasztalhatjuk meg, ami akkor is létezik, ha a halál bekövetkezik.
 Relaxációban savászanában  ( hullapóz) vagy meditációban meghalunk, mozdulatlanná dermedünk és a szeretet átható örökkön létező erejében az egyetlen létező minőségben újjászületünk. A teljes szeretetben gyógyulunk, nincsenek betegségek, nincs félelem. Tudatosan jelen lenni, gondolatainkat elengedni, felszabadít, mert a szeretet ereje a halál fölött áll. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kicseri böjthöz, fogyókúrához

Újévi üzenet a numerológia tükrében

Szeretet Forrás