A valódi szeretetben az én határai feloldódnak

 


A valódi szeretet feloldja az én határait úgy, hogy a szeretet által kiterjesztjük énünket, mert a szeretett személy felé fordulunk.
Ha valaki imádja a szakmáját (tevékenysége közben megfeletkezik önmagáról) rengeteget tanul belőle az életről, emberekről, természetről, mivel  nagyon fontos számára sok minden elé helyezi. A szakma ismerete személyiségének részévé válik. Magába fogadja s ezzel kiterjeszti énje határait.
A megszeretett személyeken keresztül fokozatosan így terjesztjük ki énünket az évek során, a külső világ befogadásával. Így minél többet fogadunk be a külső világból, minél többet szeretünk, annál elmosódottabbá válik a határ az én és a külvilág között: azonosulunk a világgal. A folyamat révén pedig megtapasztalhatjuk azt az élményt amely a szerelem következtében átmenetileg leomlott én-határok velejárója. A különbség csak annyi, hogy a szerelem mulandó és egyetlen személyre vonatkozik, addig az utóbbi esetben állandó és a mindenséget fogadja magába. Az élmény más mint a szerelem esetében sokkal tartósabb és örökre megmarad.



A valóságot a minden létezőt összekötő egységes erőt csak is az én határok feladásával tapasztalhatjuk meg. A relaxációs és a meditációs képesség is az én határok elengedése révén alakul ki, de ahhoz, hogy a jóga szőnyegen kialakulhasson az életben is a szeretet útján kell járnunk. A jóga egy eszköz a szeretet útjának beteljesüléséhez.







A szeretet elkötelezettség és türelem is, hiszen egy gyermek sem tud egészségben fejlődni, ha nem adunk neki biztonságot és nem foglalkozunk vele odaadó figyelemmel.
A szeretethez bátorságra is szükség van, mert benne van az elutasítás kockázata esetleg nem azt kapjuk amit várunk. Aki nem kockáztat annak le kell mondania az élet örömeiről. A szeretet megfontolt döntés, mert nem mindig tehetjük azt amit az érzelmeink diktálnak. Az igaz szeretet önzetlen szolgálat, mert viszonzást nem vár akkor is elfogad, ha nincs viszonzás. Persze ez nem azt jelenti, hogy legyünk birkák és azt tehetnek velünk mások amit akarnak.




A szeretet tisztító erejében felismered, hogy a mulandó élet fájdalom nélkül nem létezik. Békés, elfogadó és megbocsátó leszel ezért könnyen kapcsolatba kerülsz a változatlan örökkön létező energiával. Az örömöt, a bánatot is megéled és elengeded.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kicseri böjthöz, fogyókúrához

Újévi üzenet a numerológia tükrében

Szeretet Forrás