Nézz a tükörbe!


Ismered önmagad?                                                                                                                                
 A jóga egy tapasztalati önismereti út ami túlmutat mulandó személyiségünkön és eszköztárának segítségével lényünk változatlan örök részét ismerhetjük meg.
 Igen ám, de sokan saját személyiségüket sem ismerik amikor elkezdenek jógázni.

Figyeld meg az életed! Amit látsz azt teremtetted. 
 Miért teremtenél magadnak rossz körülményeket mikor jóra vágysz? Sok ember nem ismeri önmagát a valós személyisége egész más mint amilyennek saját magát gondolja és ezért vonz problémákat életébe.
Önismeretünk fejlettségének fontos mutatója, hogy mennyire vagyunk képesek a minket körülvevő világot tükörként értelmezni és annak a belátása, hogy az emberek is tükröt tartanak elénk. Fejlettebb foka az önismeretnek a jóga amikor egyesül egyéni lélekként megélt részünk az egyetemessel, megismerjük lényünk halhatatlan részét ami mindenkivel közös.

Hogy gondolom ezt?
A környezetedben biztosan van olyan személy aki számodra nehezen elviselhető és kritikával illeted. Gondoltál-e már arra, hogy miért éled meg őt ilyennek? Létezik egy gyönyörű vers Weöres Sándortól, amely nálam szebben fejezi ki, ezt az életünket meghatározó lelki törvényszerűséget. Koncz Zsuzsa megzenésítette. Ki minek gondol, az vagyok annak...




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kicseri böjthöz, fogyókúrához

Újévi üzenet a numerológia tükrében

Szeretet Forrás