Nőiesség




"A nők régen szövetséget alkottak, egymást vigasztalták, tanították, gyógyították.
 Életük élményeit megosztották egymással, így volt kire támaszkodniuk a bajban, és örömüket is együtt élhették át. Ezeket a kötelékeket kellene újból kiépítenünk, legyőzve a versengést és féltékenységet, hogy újból mindannyian megtapasztalhassuk a női összetartás végtelen erejét."






A nőiesség kérdése sok mindenkit érint, hiszen minden problémánk onnan indul el, hogy nem fogadjuk el magunkat, mást szeretnénk mint amit a tükörben látunk. Sok esetben az élethelyzetekben, párkapcsolatokban felmerülő problémák feldolgozatlanok maradnak, a terhek miatt csökken az önértékelés. A statisztikák szerint nagyon gyakoriak a női szervek betegségei.


 



Amióta jóga oktatással foglalkozom csodás gyógyulásokkal találkoztam. Egyszerűen a női körben eltöltött rendszeres beszélgetésektől spontán gyógyulás is történt. Saját magamhoz fűződő viszonyomat teljesen megváltoztatta a szépségműhely női nyitott légköre, a mozgás: hastánc és a jóga gyakorlás.








 

Amióta világ a világ, a Hold a nőiség ősi energiáját jelképezi. A Hold változásai útmutatót nyújtanak az életben a táplálkozás, mozgás, szépségápolás területein is.

A növő fázisban lévő Hold az erőgyűjtés, a beépülés és a pihenés időszaka, míg a fogyó Hold a kiürülésé, az energiafelhasználásé és az aktivitásé.
Minden olyan szépségápolási tevékenységet, amikor tápláló vagy hidratáló anyagokat juttatunk a szervezetünkbe, az arcbőrbe, a hajba – az újholdtól teliholdig tartó két hétre időzítsünk (növő Hold), mert ez idő alatt sokkal intenzívebben épülnek be.
A méregtelenítést, szőrtelenítést ezzel szemben – a teliholdtól újholdig tartó időszak alatt, a fogyó hold fázisban érdemes megtenni. Diétánk is sokkal hatékonyabb lesz fogyó hold idején!"





A biztonságra vágyakozó nő az örök változás áramlatában él. Hogyan lehet ebben az örök változásban megtalálni az állandóságot a biztonságot?
Úgy, hogy a Nő megtalálja önmagát. A nő maga a Hold: minden nap kicsit más, hol visszahúzódó, hol kiáradó, változó.

 Születés - növekedés, kibontakozás - csökkenés és  egybeolvadás a mindenséggel-halál, majd ciklikus váltás, havi megújulás. Csak figyelni kell a Holdat és meg lehet érteni a Nőt. A Holdnak nincs saját fénye a Nap fényét tükrözi. Az önmegismerés, az önmagára találás eredménye: a nő sugárzó, befogadó, tápláló és elengedő.   

Szeretettel ajánlom nőiesség tanfolyamom és női jóga óráimat (alkalomszerűen meghirdetve), Jámbor Gabi hastánc órát heti rendszerességgel. A női gyakorlások lágyak nem a teljesítményt célozzák, hanem  a jóga eszköztárát vagy a táncot felhasználva a stresszoldást, egészségmegőrzést, a teljesség élményét. Minden nőnek kortól függetlenül minden élethelyzetben (serdülőkorban, gyermek vállalás előtt és után, változókor előtt, közben és után) segítenek a harmóniát megteremteni, hogy a Hold ritmusával a természetre hangolódva egészségben éljünk. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kicseri böjthöz, fogyókúrához

Újévi üzenet a numerológia tükrében

Szeretet Forrás