Novemberi tisztulás és ünnepi hangolódás


A nagyobb vallásokban évente kétszer tavasszal és karácsony előtt, de a jóga tanai szerint is
rendszeresen végzünk tisztítókúrát. Nem elég az új dolgokat megismerni, megtanulni ahhoz, hogy megfoganjon el kell engednünk a régit! A tradicionális hatha jóga gyakorlás alapja a test tisztítása.
Novemberi tisztulás és ünnepi hangolódás program három részből áll, amin külön-külön, de egyben is részt lehet venni. A három résszel együtt intenzívebben hatunk- az elme testre, az energia testre és a fizikai testre- így fokozva a tisztulást. Azokat is várom akik a jógában kevésbé járatosak, de rendszeresen sportolnak és egészséges a testük.










1 rész Az elme lecsendesítése
Október 31-től péntekenként 17.30-tól indítok 4-szer 1.5 órás  kezdő-haladó relaxáció és meditáció tanfolyamot. A négy pénteken rövid elmélettel kezdünk amely a jóga filozófiáját érinti, alkalmanként Patanjali 4 fejezetes jóga-szútrájának 1-1 részéről beszélgetünk, utána  jóga nidrát gyakorlunk. A jóga nidra egy 45 perces relaxáció amiben az elme test tudattalan része tisztulni tud és programozható. Ezt követően rövid meditáció következik légzésfigyeléssel és alkalmanként különböző mantrával. A mantrák nagy segítségünkre vannak az elme tisztításában. Aki nem tud ülni vagy feküdni széket is igénybe vehet. Ez a tanfolyam a rádzsa jógának felel meg a tradicionális jóga gyakorlatban. A program ára 6.000 Ft.





2. rész Tisztítókúra az egészséges testért
A fenti programot összekötöttem egy tisztítókúrával amit november folyamán hús elhagyással lehet
elkezdeni azoknak akik húst is fogyasztanak a mindennapokban.
Akik hús nélkül táplálkoznak azok november 14-től kezdhetik el. Ezen a napon (péntek) 19.00-től várom az érdeklődőket vagy a fenti tanfolyam után maradhatnak. Beszélgetünk a böjt menetéről és felépítéséről. Személyre szabjuk figyelembe véve, hogy böjtöltél e már majd a fokozatosságot megtartva  az ayurveda elveit is figyelembe véve építjük fel a személyes tisztítókúrádat. Külön kérésre vegetáriánus recepteket fogok közölni a blogon ami segít a hús nélküli táplálkozásban. A böjt célja elsődlegesen a lelki tisztulás amiről külön beszélni fogunk, de ha kapha (föld-víz) töblettel rendelkezel fogyni és szálkásodni is fogsz tőle. Az ayurveda vékony vata (levegő-éter) alkatúaknak kevésbé ajánlja a böjtöt amit természetesen figyelembe veszünk. Ez a program ingyenes.







A tisztulás csúcspontja fogyóholdkor november 22-én szombaton lesz. Aki részt kíván venni az a reggeli 9.00-es jóga órára kell, hogy eljöjjön amit a tisztulás jegyében tartok. Ezen az órán hasmasszázst és fújtató légzést is gyakorolunk. Utána 10.30-től megismerkedünk a tradicionális tisztítóeszközökkel: orrtisztító (néti), nyelvkaparó, kundzsali kriya és instrukciókat adok az otthon elvégzendő vastagbél tisztításhoz. Csak felkészülve lehet részt venni! A jóga óra ára szokásosan 1500 Ft, de adományos jógások adományt is adhatnak (nálunk az adomány összege nincs meghatározva.) vagy bérlettel is részt lehet venni. Akiknek nincs néti kannácskájuk, nyelvkaparójuk azoknak beszerzem addig, kérem jelezzétek az igényt.







3. rész A hangok tisztító ereje
Az adventi időszakot már megtisztulva kezdhetjük el. A békét amit magunkban megteremtünk átadjuk családunknak és tágabb környezetünknek is. Karácsonyi hangolódás a téli napforduló előtt december 19-én este. Hangfürdővel az energia testre hatunk és ezzel lezárjuk a programot, megünnepeljük a fény születését. Karácsonyi tea mellett beszélgetünk.
A programra jóga óra áron vagy bérlettel is lehet jönni. Pontos időpont még később.


Tisztuljunk együtt, mert egymást támogatva könnyebb! Szeretettel várlak!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kicseri böjthöz, fogyókúrához

Újévi üzenet a numerológia tükrében

Szeretet Forrás