Ayurvedikus tanácsok a szépségápoláshoz és az egészségmegőrzéshez





A külső szépséget a belső harmónia alapozza meg. Ezért elválaszthatatlan az életmód, az étrend, és az egészségi állapot, a külső szépségápolástól. Az ayurveda szorosan összefonódik a jógával segíti az önelemzést majd egyénre szabni az életmódot, hogy megőrizzük egészségünk, szépségünk. 

Mi kell ahhoz, hogy a bőröd szép legyen és egészséges légy?

  1. Alkat meghatározás. Arcbőröd tükrözi legjobban aktuális állapotodat, de egy teszt kitöltése sokat segít a pontosításban. Az orvoslásban pulzusból állapítják meg, de most szépségápolásról és egészségmegőrzésről van szó. Születésedkor már eldőlt, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezel és milyen arányban van jelen benned az öt őselem (éter, levegő, tűz, víz, föld), ha ettől nagyon eltérsz az azt mutatja, hogy kibillentél. A születéseddel meghatározott adottságokon nem lehet változtatni.A tesztet már régebben feltettem itt találod meg. (Ayurvedikus szépségápolásnál személyesen együtt töltjük ki)
  2. jogaszentendre.blogspot.hu/2013/03/ayurvedikus-alkat-meghatarozo-teszt.html (a blog fenti keresőjébe is beírhatod: ayurveda teszt)
  3. Helyes életmód Az Ájurvéda általános tanácsai: reggel korán kelj és korán feküdj le 22.00-ig.
  4. Kezd a napot egy-két pohár testhőmérsékletű langyos vízzel (nem kell hűtenie se melegítenie
    szervezetednek) ,így az emésztő folyamatok gyorsan beindulnak. Napközben is igyál eleget, akár tiszta víz mellett ayurvedás vagy más gyógyteákat évszaknak és alkatnak megfelelően. 
  5. Napi tisztálkodásodat egyéni alkathoz igazított szépségápolási termékekkel végezd. Kozmetikusként szívesen segítek a kiválasztásukban.
    Használj nyelvkaparót, néti kannát orrmosáshoz és jó minőségű természetes olajakat. Mindenkinek másra van szüksége!
  6. Rendszeresen, ha lehet naponta szánj időt magadra amikor figyelmed befelé irányítod. A lefekvés előtti elme tisztítás ugyanolyan fontos mint a fogmosás. A nyugodt alvást segíti. Ha soha nem relaxálsz tudatosan, egyedül az alvás alatt tudod a feszültségeket elengedni. Egy idő után a feszültségek felhalmozódása megzavarhatja éjszakai pihenésed! Alkatodhoz mantrát is ajánl az ayurveda ami segíti az elme tisztítását. Rendszeresen tartunk ingyenes kirtant is. 
  7. Évente kétszer a melegebb hónapokban végezz méregtelenítőkúrát alkatodhoz igazítva. Érdemes tudati tisztulással is összekötni, mert a nélkül csak átmeneti felszabadulást élhetsz meg. A fokozatosság elvét követve könnyebb betartani. Ne félj nem kell mindjárt sós vizet innod mint a haladó jóga gyakorlóknak! Van akinek nem jó komoly böjtöt tartania, neki ajánlja az ayurveda a kicserit amit már közzé tettem: http://jogaszentendre.blogspot.hu/2014/11/kicseri-bojthoz-fogyokurahoz.html Saját böjtömmel egy időben évente háromszor meghirdetem és segítségedre vagyok saját egyéni tudati tisztulással összekötött méregtelenítőkúrád megtervezésében (ingyenes).
  8. Hangolódj a természetre! Végezz rituálékat teliholdnál, fogyó holdnál, évszakonként ( hangfürdő, jóga tanfolyam, szépségápolási rituálé arannyal, tradicionális ayurvedás kozmetikai kezelés, masszázsok, minden ami az elcsendesedést segíti és a relaxációs képességet fejleszti) 
  9. Megfelelő időben a megfelelő  étrend. Nem szabad megfeledkezni a rendszeres belső táplálásról! Az egyéni alkatod szerinti étrendet kövesd, annak megfelelően, hogy váta, pitta vagy kapha vagy. Érdemes tisztában lenni a különböző típusok betegség hajlamaival:http://jogaszentendre.blogspot.hu/2013/05/ayurvedikus-taplalkozasi-tanacsok.html (Probléma esetén dietetikust is tudunk ajánlani.)
  10. Alkatodnak megfelelő testgyakorlás rendszeresen. Nem mindegy, hogy mit gyakorolsz. Egy focista amikor hirtelen szívrohammal összeesik a pályán lehet, hogy váta problémája van és pont lassú mozgásra lenne szüksége. Előfordulhat, hogy eredeti alkatodból már régen kibillentél és így az aktuális zavart doshádhoz kell szabni gyakorlásod. Ha egyszer-egyszer nem megfelelően mozogsz még nem történik semmi, de ha sokszor ismételed betegséghez vezethet. (saját tapasztalatom is ezt tükrözi amikort váta egyensúly zavarral aerobikoktató lettem) Egyéni órán állítjuk össze saját programod!
  11. Legfontosabb, hogy alkatodnak megfelelően  élj, ha ezt teszed legkésőbb az életközépig automatikusan eljutsz a relaxációs képesség kifejlődéséhez. Ha nem a vérmérsékleted szerinti szakmát, mozgást, életmódot stb. választod  előbb-utóbb problémákkal fogsz találkozni. A szépség és egészségmegőrzés csak akkor lehet tartós és eredményes, ha tudatos elcsendesedés kíséri. Rendszeresen tartok hangfürdőket, relaxációkat, csakrameditációt. Figyeld honlapunkat!

Kisbabáknak-anyukákkal ayurvedás babamasszázs tanfolyamot tart gyógytornászunk. Az ayurvedikus szépségápolást-egészségmegőrzést időben kell elkezdeni! Szeretettel várunk a Forma Stúdióba! www.formastudio.hu

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kicseri böjthöz, fogyókúrához

Újévi üzenet a numerológia tükrében

Szeretet Forrás