Tudatos életmód: tavaszi tisztulás






A Forma Stúdió jóga műhelyében minden évben kétszer tartunk böjtöt, az ayurveda ajánlása szerint a melegebb hónapokban. Célunk elsősorban az egészségmegőrzése, de tudatosságunkat hozzákötve, személyiségünk jobbá tételével lelki békénk növelése is.







Tavasszal megújulnak, kizöldülnek a növények, mi is hangolódjunk a természetre. A tél folyamán megnövekedett kalóriaigényünk plusz kilókban is mutatkozhat, így nemcsak a méreganyagoktól, hanem a súlyfeleslegünktől is megszabadulhatunk. Közösen, rituálékkal átszőve a böjtidőszakot, könnyebben kivitelezhetjük és személyre szabva, élethelyzetünkhöz igazítva beiktathatjuk mindennapjainkba, nem kell elvonulni a világtól.

Tavaszi programok: 


Március 6-án hétfőn 18.00-tól Gyógyító mantrázás (ingyenes)







Március 10-én pénteken 19.00-től-21.00-ig először fogom tartani a Sivananda tradíció vezetett csakrameditációját (feküdni is lehet vagy széken ülni, kezdők is jöhetnek), mely a teljességhez vezet vissza.
Előtte elméleti előadás keretében a tűz elem (ayurveda- pitta) átalakító energiájáról fogunk beszélgetni (a januári program folytatásaként, de önállóan is értékelhető). A tűz elem gyújtja lángra tudatosságunk fényét. A harmadik energiaközpontunk a napfonat csakra, az emésztőszervrendszerünk területe lesz fókuszpontban, de áttekintjük az egész emberi energiarendszert, hogy a vezetett csakrameditáció működését is megértsük.
A program ára: 2400 Ft. Bejelentkezést kérek!


Április 3-án hétfőn 18.00-tól gyógyító mantrázás (ingyenes)


Április 7-pénteken 19.00-től  hangfürdővel köszöntjük a tavaszt!
Elméleti előadás is lesz előtte, az együttérzés és a szellem, a gondolat világa kerül fókuszpontba. Hogyan találjuk meg az egyensúlyt az érzelmeink és a gondolataink között?
A levegő elem uralta szív és az éter elem uralta torok csakráról a megtisztulás területéről (ayurveda- váta) beszélgetünk.
A program ára:2400 Ft. Bejelentkezést kérek!

 A program után (választható) megtervezzük a közös tavaszi böjt részleteit is, amit április 12-én holdtölte után kezdünk el és május 12-én fejezünk be. (Ingyenes)
Mivel a böjt kezdetének (3-6 napja)  összeesik a húsvéti ünnepekkel, ezért az elején a bevezető szakaszban csak a húsról kell lemondani. Húsvét után kell elhagyni a tojás,  majd a tejtermékek, édességek fogyasztását.(Azonban akinek ez problémát okoz kezdheti a böjtöt 18-án is)
Akinek a péntek esti (április 7-én) időpont nem felel meg a megbeszélésre, az április 5-én szerdán délelőtt is eljöhet, a jóga óra után 11.30-tól szeretettel várom.


Az ayurveda étkezési tanácsai segítenek abban, hogy a méregtelenítés ne önsanyargatás, hanem egy fokozatosan felépített, személyre szabott, tudatossággal összekötött, a mindennapjainkba beépíthető, egészségmegőrző életmód és egyben feltöltő élmény legyen. (Ingyenes)

  
A böjt csúcspontjakor fogyó hold környékén április 28-án pénteken 19.00-kor kirtant (közös mantra éneklés) tartunk (ingyenes) és utána indiai risikési utam élményeit is megosztom az érdeklődőkkel.


Szeretettel várlak tavasszal is!!! 
Állandó órák: hétfő 19.00 szerda 10.00
Szombat 8.00 (bejelentkezéssel)
A foglalkozások március 20-tól április 2-ig szünetelnek!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kicseri böjthöz, fogyókúrához

Újévi üzenet a numerológia tükrében

Szeretet Forrás