Te mit teszel a békéért?



Az ENSZ 1982-ben szeptember 21-ét az őszi napéjegyenlőség idejét  a béke világnapjává nyilvánította. Ilyenkor a nappal és az éjszaka egyforma hosszú, egyenlőség van a fény és a sötétség között. Mindkettő az élet része, ennek elfogadása nélkül nem lehet béke. Ahogy Sivananda mester mondja a jó a rossz mellett tud csak érvényesülni. Honnan tudnánk, hogy mi a jó, ha nem lenne rossz.





A Béke Nemzetközi Napja lehetőséget ad a gondolkodásra.

A jóga célja a világbéke, hogy ez megvalósulhasson egyéni szinten kell elérni. Attól, hogy beszélünk  róla és szónokolunk még nem lesz béke.

Először nézzünk körbe a saját családunkba, hogy milyen békét sugárzunk magunkból. A magasabb , nyugodtabb rezgésszint mindig felülírja a feszültségekkel teli rezgésszintet. Ha Te úgymond lelkileg fejlettebb vagy valakinél akkor hatni tudsz rá és megnyugszik melletted. Sivananda mester tanítása szerint azokat az embereket, helyzeteket kerüljük el amiket nem tudunk kezelni, azonban a családról máshogy nyilatkozik.
Véleményem szerint is nem véletlenül vesznek körbe, hatalmas lehetőség a lelki fejlődésre, ha elmenekülsz egy kicsit fellélegzel, de újból szembesíteni fog az élet. A családosok asrama az otthon, ahol a nő érzelmi békéje határoz meg mindent, ha otthon nincs béke akkor a világban sem lesz.





A jógának is van világnapja június 21-én, amikor a nappal hosszabb és a fény uralkodik a sötétség felett. Egy asramban a szellemi tanítások színhelyén béke van, mert egy hiteles guru felülír minden sötétséget. A Szwamik jelenlétében, ott tartózkodásom két hetében minden nap megtapasztalhattam. Azt éreztem minden úgy jó ahogy van és én magam is úgy vagyok jól ahogy vagyok a tökéletlenségemmel együtt, ezt sugározták felém. Szükség van a világi élettől elvonult szerzetesekre, a Sivananda Asramba a maha mantrát a világbékéért kántálják 1953 óta folyamatosan. 






Mit teszek a békéért? Otthon és a Forma Stúdióban is mantrázok, énekelek, minél többet mantrázok annál könnyebben engedem el az élet folyamában a negatív energiákat. Megtanultam a természetre elfogadóan tekinteni, sötétség nélkül nincs élet.


A béke a sötétség és a fény egyensúlyából fakad. Kéz a kézben járnak és elválaszthatatlanok egymástól, kár megkülönböztetni őket. Ez a világ rendje.

Minden hétfőn 19.00-től csakrameditációval várlak, melynek célja, hogy kapcsolatba kerüljünk természetes állapotunkkal a belső békénkkel, ezt a Sivananda tradíció módszere biztosítja.
Szeptember 20-án szerda délelőtt 10.00-kor hangfürdővel várlak! Köszöntsük együtt az őszt!
Minden hónap utolsó péntekén 19.00-től közös mantra éneklést tartunk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kicseri böjthöz, fogyókúrához

Újévi üzenet a numerológia tükrében

Szeretet Forrás