Szeretet Forrás







A Pilisben meghúzódó Szeretet Forrás,  Dobogókő alatt a Pilisszántó felé vezető úton, Pilisszentkereszt felett található.










A Pilis szent hely, az Esztergomi Bazilika helyén álló eredeti templomot Szent István építette, az egyetlen magyar alapítású szerzetesrend a Magyar Pálos Rend ma is működik és története szempontjából a Pilis meghatározó jelentőségű.
A Himalájában ez idő tájt (egy kicsit előbb) Sankaracsárja több szerzetesrendet hozott létre, különböző feladatokkal. Nevéhez vissza vezethető minden hiteles jóga tradíció, mint ahogy a Sivánanda is. Ezer év múlva a két út a Pilisben találkozik (Pilisszentléleken található a Sivánanda Asram). A két út különbözőnek tűnik, de a lényege a forrásuk Egy.







Pilisszentkereszt után





A szeretet a szerelem egy lehetőség önmagunk  megismerésére. Önmagunk igazi megismerése az Egy-ség felismerése (nem a személyiségünk ismerete, de a személyiség ismerete is segít elfogadóbbnak lenni). Annak a felismerése, hogy forrásunkat tekintve mindannyian egyek vagyunk. Minden ember forrása egy, mivel ugyanaz a forrás táplál bennünket.
A forrásvíz egyetlen cseppje már leszakad az egységről és kettősséget hoz létre, ahogy a gondolataink elemezgetés, minősítés közben szintén leválasztanak a forrásunkról a lélekről.








Pilisszentkereszt és Pilisszántó között  







Igaz boldogság a lelki forrásunkra való kapcsolódásból fakad. A lelki kapcsolódás forrása a szeretet, amikor a jelenben vagyunk. A szeretet intelligenciája a most-ban levés. Ilyenkor nem csatlakozunk gondolatcsíráinkra és nem hozunk létre gondolatfolyamot, csak tesszük a dolgunkat türelmesen, elfogadóan, önátadással, odaadóan, önmagunkról megfeledkezve, ezzel megélve a jelen pillanatot.








Pilisszentlélek felett a Pálos romokkal



A Pilisben és a Himalájában is minden hiteles szerzetesrend  azzal foglalkozott, hogy békét vigyen a világba, tőlük tanulva, rájuk hangolódva elfogadóan tekinthetünk a negatívra is.















"Isteni fény" behívása a Pálos romoknál



Amikor a negatív minták, félelmeink valamilyen hatásra felerősödnek vagy csak szivárognak a tudattalanból (ami főleg az életközép táján sokszor előfordul), akkor a jóga hatalmas eszköztárát integrál módon alkalmazva megőrizhetjük békénket, vagyis a jelenben maradunk, kapcsolódunk a Szeretet- forrásra. Minél többet a jelenben vagyunk és nem hagyjuk, hogy érzelmeink, gondolataink uraljanak annál jobb, könnyebb lesz közérzetünk, egészségesebbek leszünk. Megtanulunk a nehéz helyzetekre is elfogadóan, békésen reagálni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kicseri böjthöz, fogyókúrához

Újévi üzenet a numerológia tükrében