Rám hegy a Föld szív-csakrája

A fehér Rám hegy távolról
Már régen szerettem volna, hogy kirándulást tegyek a sokat emlegetett Rám hegyre a Ferenczy sziklához, amit a Föld szív csakrájaként emlegetnek. Hála Sümegi Imrének, aki ma elvitt bennünket erre a csodás helyre.










Bemelegítés
Az október 13-i telihold a kosban a tisztítótűz energiáját hordozza a hozzá értő asztrológusok szerint. Az őszinte, elvárások nélküli szeretet általi belső tisztulás segít, hogy magasabb tudatossági szintre kerüljünk. Ingyenes túráinkat 7 éve indítottuk el, melynek egyetlen célja volt: közösségben lenni, közösséget teremteni, egészségünket megőrizni, együtt megélni a természet kínálta feltöltődést. Mindenki hozzá tette szíve minden szeretetével amit tudott. Sportoktatóink a bemelegítést, Imre a sok éves túrázási és túravezetői tapasztalatát és ebből egy jó kis túracsapat, közösség kerekedett.


Rám hegy kapu
 Az első számomra érdekes tény, hogy a szív csakra mag mantrája és a Rám hegy neve kicsit ellentmondásos. Ugyanis Ram a napfonat csakra mag mantrája és nem a szívé. Azonban mégis érdekes, hogy egy szanszkrit abc hangról nevezték el a mi Magyar hegyecskénket. Sok szanszkrit névvel találkozhatunk pl. Káli medence Káli istennőről lett elnevezve? Vagy van olyan vezetéknév, hogy Bakti, ami a legmagasabb rendű odaadást jelenti. Azonban kár sorolnom a példákat, ezt már Kőrösi Csoma Sándor az első magyar jógi megtette és a moldovai csángók is magyarul énekelik a himnuszukban, hogy keletről jöttek. Bizonyosan volt egy népcsoport akik a védikus kultúra területéről ide vándoroltak a Kárpát medencébe és így honosodhattak meg nálunk ezek a nevek.
(Jó lenne tudni, hogy a hely rezgése megegyezik e a szív csakra rezgésével. Ugyanis mindennek egy csak rá jellemző rezgésszintje van és pl. az általam használt tibeti hangtál is a megfelelő hz-ben mérhető rezgésre hangolva fejti ki hatását a szív-csakrára.) A hely energiája mérés nélkül is egyedülálló, páratlan. Gyönyörű napsütés és jóleső szél fogadott bennünket.






Ferenczy szikla
A Rám hegyen a Ferenczy sziklánál elénekeltük a Srí Ráma Ráma Rám... mantrát. Ráma király a tökéletes férfit testesíti meg, aki olyan sok jó tulajdonsággal bír, ami követendő példa lehetne sokunknak, azonosulhatnánk ezzel az energiamintával. A mai korszakban a jóga mesterek Ráma nevét ajánlják zengetni, ez tud segíteni abban, hogy magasabb tudatossági szintre a szív csakrába az együttérzés, a hála és megbocsájtás, teljes elfogadás szintjére emelkedjünk. Talán kevesebb lenne a bőr, keringési, tüdő probléma és a rákos megbetegedés is. (Persze vannak olyan nagy jógik akik rákban haltak meg, mert azt mondják, hogy a karmát nem lehet elkerülni. Azonban van olyan is aki azt mondja, hogy az egészségünket kellő tudatossággal megőrizhetjük. Próbálom az utóbbi jógik Swami Sivánanda és Swami Niranjananda tanításait követni.)


És, hogy tényleg a föld szív-csakrája ez a hely? A Dalai Láma a védikus gyökereken nyugvó buddhizmus vezetője egy felvételen erről azt mondta, hogy" minden nép szeretné különbnek érezni magát a többitől", és mosolygott.
Mi magyarok talán különösen büszkék vagyunk eredetünkre, azonban a szív csakrába lépni pont azt jelenti, hogy belátjuk, hogy mindenkivel egyek vagyunk lelki értelemben és nem különbözünk senkitől, csak a személyiségünk különbözik. Egy másik nyilatkozatában azt is említette a Dalai Láma, hogy" a magyarságnak feladata van".  Talán ez a feladatunk, hogy ezt belássuk és minél többen magasabb, elfogadóbb tudatossági szintre emelkedjünk.

Énekeljük Ráma nevét! Ahogy a jóga mesterek ajánlják.

Végső soron jobb, ha nem keressük az összefüggéseket, mert azok is csak az elmében léteznek. A végső valóság a lélek valósága, minden más mulandó az elménk is. Ami örök az a tiszta tudatosságunk ! Ezt megtapasztalni legkönnyebben a mai korszakban pont azzal a mantrával lehet amiről elnevezték a Rám hegyet.

Srí Ráma Ráma Rám Srí Ráámá Ráámá Rám

Szeretettel várunk ingyenes kirándulásainkon (jelentkezz zárt Forma Stúdiós kiránduló csoportunkba) és meditáció mantraénekléssel programunkon havonta egyszer. https:// formastudio.hu/
 .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kicseri böjthöz, fogyókúrához

Újévi üzenet a numerológia tükrében

Szeretet Forrás