Újévi üzenet a numerológia tükrében

 


Amióta jógázom, de valójában már előtte is foglalkoztam a numerológiával. Megfigyelek mindent ami a védikus kultúra része és segíti a kiegyensúlyozott életet. A jóga is e kultúrából született és a végső filozófiai kérdésekre is itt kaptam választ. Foglalkoztam már az ayurvédával, ami segíti az egészségmegőrzét. A védikus asztrológiával, hiszen az égitestek állásából hihetetlen sok mindent megláthatunk, kiolvashatunk. A védikus asztrológia tanulmányozásakor fény derült arra, hogy nem azok a csillagjegyeim amik a nyugati asztrológában. Ez az eredeti és ahogy nyugatra került üldözték és máshogy alakult a fejlődése. Ez a jógáról is elmondható, hogy nyugat anyagközpontú világa csak részeket fogad be a jógából, ami nem hoz teljes megnyugvást csak részlegeset. A megfigyeléseim, tanulmányaim folyamatosak ugyan, de azért ezeknek a tudományoknak teljes szintű elsajátításához talán egy élet is kevés és így csak az alapok megértéséhez jutok el. 

A számmisztika is a védikus kultúrában gyökeredzik. Vaidika-Ank-Vidya néven említik, ami a számokból eredő tudomány az életről. Minden év hordoz egy számot ami jellemzi azt az évet. A következő képen számolható ki. 2+0+0+2+4=8 Tehát az idei évünket a 8-as szám határozza meg.

Szilveszterkor már tudtam, hogy a 8-as határozza meg az idei évet, mert amikor készülök az új évre ezt mindig megnézem, sőt a személyes számomat is. (A személyes számról itt nem írok, de akit érdekel a numerológia utána nézhet. Egyszerűan az adott év számához hozzáadjuk a születési hónapunk és napunk számát. A kétjegyű számokat is egyesével adjuk össze és a végeredmény, ha kétjegyű azt is összeadjuk egyesével, mert a 9 planétához kapcsolódva 9-nél nem kaphatunk nagyobb számot.) Aztán érdekes módon a szilveszteri asztalunk 26 volt, amit ha összeadunk egyesével akkor 8 szintén.

"A 8-as számot a bőséggel, a jóléttel és az örömmel hozzák összefüggésbe, és a lehetőségeink szinte végtelenek lesznek, ha őszinte szívvel és a lelkünkben uralkodó békével a megfelelő irányba tudjuk terelni az akaratunkat." Ez a kiegyensúlyozottság éve, amely növekedést hozhat számunkra, persze csak akkor ha teszünk is érte. Az igazi növekedés láthatatlan. A befelé figyelés, a meditáció az élet célja felé repít bennünket. Életünk valódi célja a végtelen forrással töltődni, az igazi öröm ebből fakad. Ezért ezt az évet meditáció tanfolyammal és csend-napokkal támogatom, ami a saját fejlődésem is segíti. A meditáció kulcs a legmélyebb önismerethez, ami a látható és érzékelhető mögötti  láthatatlan valóság megismerését jelenti. A valódi öröm és jólét innen táplálkozik.


 5 alkalmas meditáció tanfolyamot indítok január 17-én szerdánként, 19.15-től 20.45-ig. A gyakorlat mellett lesz elmélet is Patanjali jóga szútráiban található Astanga, azaz 8 lépcső mentén. A tanfolyam ára 15.000 Ft. Várom a jelentkezésed.


A Csend-napokat hétvégén tartom a Csicserkó jóga házban, külön meghirdetve.

 Ezen kívül minden pénteken 19.30-tól
meditáció-mantra jóga -jóga filozófia órákon is részt vehetsz, ami díjtalan.


Egészségmegőrző életmódom része a nordic walking, pulzusnövelő aerob alakformáló óra és természetesen a jóga. Ezért a következő órákkal várlak még:

 Hétfő és péntek 8.00 gerincközpontú alakformáló, 19.15 gerincjóga, kedd 9.00 nordic walking, szerda 9.30, csütörtök 9.00 jóga óra


Az idén tavasszal lesz egy számomra nagy esemény is, mert felavatjuk a Csicserkó jógaházat! 


Egészséges Örömteli Új Esztendőt kívánok! Szeretettel várlak programjaimon!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kicseri böjthöz, fogyókúrához

Szeretet Forrás