A szerelem híd Ég és Föld között





A szív csakra közvetítő az "alsó ember" és a "felső ember" között. Az alsó csakrákat összeköti a felsőkkel mint egy híd, ahogy az ember maga is lelki híd az anyagi érzékelhető, látható világ és a szem számára láthatatlan, érzékfeletti, szellemi világ között.


 A szív- csakra érzékszerve a bőr a tapintás az érintés köthető hozzá. Aki kisgyermekként nem részesül gyengédségben, felnőtt korában sem meri kimutatni érzéseit, idegennek érzi, hogy másokhoz hozzá érjen. Még ha az egyik szülőnkkel megfelelő  kapcsolatban voltunk a másik szülő érintésének a hiánya akkor is lelki zavarokat okoz. A lágy, finom érintés ami nem automatizált, hanem átitatott a jelenléttel a szeretettel csodákra képes.  A finom, puha  érintés jelenti a melegséget egy kapcsolatban. A szív az igazi figyelmes érintéssel gyógyítható, a masszázsok segítségünkre lehetnek. Az érintés hiánya nagyobb problémákat okoz mint a táplálék hiánya.  








A szív-csakra lelkünk lakhelye:


A szív- csakra megnyílása egy szellemi folyamatot indít el az emberben. A szeretet a szerelem, ánanda (isteni minőségű szeretet) érzésének megélése az egyéni lélek azonosságát segít felismerni az egyetemessel. A szeretet útja az egyetlen ami beteljesülést hoz, tudatosságunk növekedni kezd. A jól működő szív terület az együttérzésről szól, akinek nyitva van a szív központja az képes megélni az egység gyönyörét. Azzá válik amire figyelmét irányítja. A nyitott szív-csakra olyan üzeneteket is meghall amit mások észre sem vesznek. Kifinomulnak az érzékek, a "rossz" és a "jó" energiák állandó táncát élhetjük át. Megtisztulunk a szerelem lángjában, az igaz szeretet átalakít, befogadóvá és elfogadóvá válunk,  gondolataink megegyeznek a fizikai valósággal ami már az őszinteség a torok- csakra területe.  












A szív- csakra helye energiarendszerünkben, életünkben:

 
7 fő energiaközpontunk állapota lelki fejlődésünket tükrözi. Csakráinkat a lótuszok szimbolizálják (a szívét a 12 szirmú), ahogy a mocsárból kiemelkedve tündökölnek a víz felszínén. A víz leveleikről lepereg, így kellene érzelmeinket kezelnünk, elengednünk. Megnyílva az érzelmek áradatának, de érintetlenül maradni. 

Az alsó három csakra alap az élethez. Ezek mutatják meg, hogy boldogulunk az életben és hogy viszonyulunk saját magunkhoz. Ahogy energiarendszerünk központja a gyökér- csakra, úgy testünké a szív, tehát a szív betegségei a gyökér-csakra problémáira, félelmeire is utalnak. A gyökér- csakra öntudatlan világából haladunk az egyre nagyobb tudatosság felé. A szív- csakra segít átalakulni, középen helyezkedik el az alsó anyagi, fizikai csakrák és a felső szellemi csakrák között. Ha rendben van anyagi biztonságunk és elégedettek vagyunk magunkkal, életünkkel elkezdenek mások is fontossá válni. Nem csak a saját boldogulásunk fontos, hanem mások jólétét is segítjük, támogatjuk. Az élet legfontosabb lépése, hogy felemelkedjünk a szív-csakra békés, elfogadó világába.






A szív-csakra betegségei:



 Napjaink népbetegsége az allergiák, bőrbetegségek, immungyengeség, vérkeringési problémák, rákbetegség, légzési-tüdő betegségek mind azt mutatják, hogy nem a szívünk szerint élünk. Elménkben más életet élünk máshol vagyunk, fantáziálunk, szomorkodunk, vágyakozunk, de nem változtatunk. Nem egyezik elménk élete a fizikai életünkkel. A kettő közötti ellentét, őrlődés betegségeket okoz.  A fentiekből következő nehezteléseket is tanuljuk meg elengedni! A hajlott hát jelzi a szív terület zavarát. Jóga óráim segítenek a mellkas körüli páncélt feloldani vagy megerősíteni ezt a területet, ha túl gyenge.  Az önzetlenség tudatos gyakorlása amikor úgy segítünk, hogy gondolatban sem várunk semmit tetteinkért felszabadítja szívünket.


Érdemes fizikai gyakorlásunkat kiegészíteni a hangtálak és a mantrák tisztító rezgéseivel, mert olyan területeket is könnyen megérintenek ahová nehéz eljutni. Hangokból keletkezett minden. AUM

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kicseri böjthöz, fogyókúrához

Újévi üzenet a numerológia tükrében

Szeretet Forrás