Darma-életfeladat és karma-cselekedet

"A darma az az egyetemes törvény, amely minden hatás mélyén rejlik, mindent átható létezésével fenntartja a mindenség örökkévalóságát, működését, és minden létező entitást meghatároz. Kötelességként jelenik meg azáltal, hogy a valóság megismerésének folyamatában az ember igazodni kíván hozzá." A tisztaság, lemondás, igazmondás és mások felé segítőkészség, jóindulat a darma alapja.

Ismernem kell magamat  a tudatfejlődés folyamatában ( a tudat fejlettsége független a könyvekből szerzett tudással ) , hogy elégedetten, békében tudjak élni. Ha az életfeladatomat teljesítem minden könnyen megy és azt érezem, hogy az univerzum pozitívan támogat, így az utamon haladok a tökéletesedés felé ami környezetemre is felemelő hatással van. Ha nem az utamat járom karmát gyártok magamnak és utódaimnak is, problémák jelennek meg életemben. A tudatlanság nem ment fel a karma hatása alól.




 "A karma törvénye szerint minden cselekedetünk egy annak megfelelő következménnyel jár, nem jelent eleve elrendeltetést, sem véletlenek sorozatát, hiszen az embernek saját szabadságából eredően mindig lehetősége van befolyásolnia a sorsát. Saját darmánknak megfelelő életért felelősséggel tartozunk. A darmánknak ellenszegülve bűnt követünk el." A darma eleve elrendeltetett amit a védikus kultúrában (samsara, reinkarnáció) az előző életeink cselekedetei határoznak meg. Állítólag a mi kultúránkban is elfogadott volt a reinkarnáció Kr. után 553-ig a második Konstantinápolyi Zsinatig.



Az egyik legfontosabb szellemi törvény a karma, vagy ismertebb nevén, az ok okozat, a kiegyenlítődés törvénye. A szanszkrit szó cselekedetet jelent. Amilyen érzéseket váltunk ki másokban cselekedeteinkkel, szavainkkal azt visszakapjuk és egy napon nekünk is át kell élnünk. Olyan élethelyzeteket vonzunk magunknak amiben ezt megtapasztalhatjuk.
 Kérdés, hogy belátjuk- e? Semmi sem történik véletlen.  "Bűneink jóvátételét, belátásunkat, erkölcsi alapállásunkat nem tudnánk kiteljesíteni a szabad akarat lehetősége nélkül." Tiszta szív, megértés, együttérzés, kedvesség, szelídség, megbocsátás és önzetlen segítőkészség azok a tulajdonságok, amelyek felszabadítanak a karma körforgásából.  






A saját darma, életfeladat meghatározása nem fontos, de ahhoz, hogy jó úton haladj a kiteljesedés felé a következők tudatosítása feltétlen szükséges:


Felismerni, hogy a saját korlátokon belüli tökéletesedés a legfőbb feladat. Felismerni az elért tudatszintnek megfelelően milyen választások segítik az életemet és a fejlődésem, és mi az ami nem. (A mi kultúránkban nem szokás élettervet készíteni)
Felismerni, hogy melyik az a terület ahol figyelmet tudok adni másoknak.
Felismerni, hogy az önzetlen hozzáállás (még gondolatban sem várunk hálát) fontosságát még akkor is, ha pénzt kapunk munkánkért vagy ha otthon végzünk munkát a családunkért.
Felismerni, hogy az elcsendesedés nagyon fontos lépés a tudatfolyamataink, viselkedésünk negatív okozatainak feloldása és a magasabb tudatállapotok felé vezető úton. (Aki nem mer ellazulni annak nincs kapcsolata a saját lelkével. Csak a fizikai létezésben él és mindent uralni akar, ami hosszú távon nagyon nagy belső feszültséget okoz még akkor is, ha látszólag kívülről úgy tűnik, hogy rendben mennek a dolgai. Aki elalszik a relaxációban az feladta az irányítást.)
Felismerni, hogy a valódi boldogságot soha sem a változó külvilágban ( lehet bármilyen tulajdonunk, élményünk, csak átmeneti örömet ad. Egyedül tudatunk fejlettsége adhat békét és megelégedettséget.) hanem a jelenlét erejében találhatjuk meg. A teljes odaadással végzett feladat a jelenléttel ajándékoz meg ami maga a szeretet.
Felismerni, hogy megbocsátás nélkül nincs lelki fejlődés. ( Sajnos csak azt nem tudom megbocsátani ami bennem is jelen van)
Felismerni a teremtés tökéletességét amiben jelen van a jó mellett a rossz is.


A tudat szintjeiről című jegyzetemben már írtam 2014 október 12-én. Hogy ki milyen tudatfejlődési szinten van azt viselkedésével, a megnyilvánulásaival fejezi ki. Olvasd el és gondolkodj el rajta! Tudatosan formáld magad jobbá!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kicseri böjthöz, fogyókúrához

Újévi üzenet a numerológia tükrében

Szeretet Forrás