A halál

Ezt a szót általában nem szeretjük. Az elmúlás fájdalmas érzése miatt és az ismeretlensége miatt is, mert nem tudjuk mi van odaát. Minden problémánk a halálfélelemhez köthető. A kisebb-nagyobb betegségek, fájdalmak mind azt jelzik, hogy félünk a haláltól az elmúlástól. A személyiség részeként megélt érzelmek elhitetik, hogy boldogságot csak a látható világban élhetünk meg. Azonban hiába van sok mindenünk a fizikai világban nem vihetjük magunkkal a másvilágba, mert mind mulandó. Egyet vihetünk magunkkal a
tudatosságunkat ami örök.

Mi a tudatosság? A tudattalan ember érzelmeivel, gondolataival azonosul, a tudatos ember képes érzelmeit, gondolatait irányítani és minden cselekedete az éber tudatosságból fakad ami spontán, de nem ösztönös. Minden megnyilvánulása érzelem mentes, mert az azonosulásokat felszámolta, annak ellenére, hogy a világ legérzőbb embere.
Az éber tudatosság állapota maga az igazság ami örök és változatlan, itt nincs gondolat sem érzelem csak a tiszta létezés. Minél többet időzöl a színtiszta éber tudatosságban annál kevésbé fogsz félni a haláltól.

Miről ismerhető fel, hogy valaki nem fél a haláltól? Az ítélkezést elhagyja, nem tesz különbséget jó és rossz között.  Magát a teremtést tökéletesnek tartja a negatív részével együtt. Tudja, hogy az emberi létezésnek egyetlen célja van: a tudatosság tágítása.

OM OM OM

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kicseri böjthöz, fogyókúrához

Újévi üzenet a numerológia tükrében

Szeretet Forrás