Gayatri mantra

Gayatri Istennő minden védák anyja










 

Gayatrinak három neve van – Gayatri, Savitri és Sarasvati. Ők hárman mindenkiben jelen vannak. Gayatri az érzékek, Savitri az életerő (prana) ura, Sarasvati az igazságot jelképezi. Sarasvati a beszéd  Istennője. Ôk hárman jelképezik a gondolat, szó és tett tisztaságát.

 

 

 

 

 

 

 

                                                             

 

                     OM                   
BHUR BHUVA SVAHA
TAT SAVITUR VARENYAM
BHARGO DEVASYA DHIMAHI
DHIYO YO NAH PRACHODAYAT

 

 

 

 

                

 Magyar átírással:

Aum, bhúrbhuvah szvaha
Tat szavitúr varényam
Bhargó dévaszja dhímahí
Dhjó jónah pracsódajáát

 

 

  Om
A Három Világot beragyogó Legfelsőbb Fény
Világítsa meg tudatunkat és
Irányítsa értelmünket az Erényesség útjára  

 

 

 

A három sík a földi az asztrális és a mennyei sík (svaha-mennyország). 
A mantrában megtalálható a dicsőítés (varenyam-tisztelet) az ima és meditáció (dhimahi-meditálunk). Az emberi létben a legnagyobb kegyelem elménk megvilágosodása, amikor megértjük a világot.
Annak a tapasztalata, hogy a mulandó fizikai lét mögött van egy örökön létező hatalmas erő (tat-legfelsőbb lélek, Isten, bhargo-ragyogás, fényesség, dévaszja-isteni valóság) amiből minden született (savitur). 
Aki erről tapasztalatot szerez az mindenféleképpen elfogadóbb emberré válik amitől az élete békésebb lesz.(dhiyo-értelem, prachodayat-megvilágosít)

 

 

A Gayatri Mantrát az emberiség legősibb irataiban a Védákban őrzik. Mindenki használhatja ez a legősibb ima amit az ember valaha ismert. Aki odaadással énekli azt gyógyítja és megvilágítja az értelmét, áthatolhatatlan védelmet ad. A mantrát naponta 108-szor énekeljük. Utána mindig kántáljuk a shanti (béke) szót háromszor. 

Október 12-én hétfő este 18.30-tól szeretettel várlak a Forma Stúdió Aum Shanti Jógaműhelybe ahol együtt elénekeljük. A program ingyenes.

   




Gayatri yantra



A yantrák működése az energia átformálásán alapszik. Minden forma egy rá jellemző frekvenciát és energiamintát bocsát ki magából illetve rezonál is a hasonló energiamintára (az emberi test is). A yantrákhoz csak pozitív energiamintákat használnak. Amikor egy yantrára fókuszálunk, akkor az elménk automatikusan ráhangolódik arra a rezgésre. A yantra segít minket a fejlődés, tisztulás útján.

     

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kicseri böjthöz, fogyókúrához

Újévi üzenet a numerológia tükrében

Szeretet Forrás