Ayurvedikus Szépségápolás



"A szépség az örökkévalóság, mely önmagát tükörben szemléli.
 De ti vagytok az örökkévalóság, és ti vagytok a tükör is."





Az ayurveda az élet tudománya, mely egy Indiából származó ősi bölcseleti rendszer az egészség megőrzése érdekében. Fő szempontja, hogy a testi-lelki-szellemi egyensúly megteremtéséhez természetes módszereket, tiszta anyagokat alkalmaz és az egész embert figyelembe veszi. Értékei egyetemesek, függetlenek kortól és
kultúrától.






 Az emberi alkatot, melyet a tudat határoz meg, az öt elem (föld, levegő, tűz, víz, éter) alapján 3 típusba (dosha) azonosítja: vata levegő- éter, kapha föld-víz, pitta tűz és ehhez életmódprogramot ajánl. Minden személynél öröklött, hogy melyik dosha uralja dominánsan a tudatot, ha ez a születési egyensúly felborul betegséget, pszichés problémákat okozhat. Ezért fontos, hogy aktuális állapotodnak megfelelően tudatosan étkezz, mozogj, szépítkezz stb. Ha az egyik elem túlsúlyba kerül arcbőrödön tükröződik.

Szépségápolási metódusomat a magyar sajátosságokhoz igazítottam, alapját személyes átélt tapasztalataim adják, amivel megelőztem a személyiségemből fakadó lehetséges betegségeket, problémákat. Egyensúlyom megőrzéséhez természetes módszereket alkalmazok, kedvelek és aki azonosulni tud az egyszerűség és a természetesség eszközeivel, szívesen meghívom szépülni világomba.




Mi a  szépség? Az egyszerűség. A tudat harmónikus állapota. Mindegy és független attól, hogy hogy nézel ki, mit örököltél. Igényes vagy megjelenésedre és adottságaidból kihozod a legjobbat. Megtanulod elfogadni magad és a sorsodat. A megelégedettség az elfogadás szótlanul is sugárzik lényedből, ezért jó melletted lenni. Megtalálod azt a pontot ahol beletudsz nyugodni a létezésbe. Itt kezdődik a szép. Ezen az úton tudlak segíteni támogatni, de akarnod Neked kell. Minden nagy elhatározásnak a  Te tudatodban kell megszületnie.



Ayurvedikus szépségápolási lehetőségek, amelyekből válogatunk alkatodnak, célodnak megfelelően:

meleg olajos lazító masszázs (fejet, hátat, arcot, dekoltázst érinti)
eredeti indiai arc- fej és marma masszázs, mely oldja a test energiablokkjait 
természetes, nagy tisztaságú arcápoló kozmetikumok otthonra
zöld peeling, gyémántfejes mikrodermabrázió
arany kezelések, féldrágakövek alkalmazása
megfelelő tea kiválasztása
tisztítókúra, böjt, helyes célodnak megfelelő étkezés kialakítása 
ayurvedikus egyénre szabott gyakorlatok és életmód tanácsok 
megfelelő mozgásprogram kiválasztása, melyben helyet kap a gerinc, tartás tudatos gondozása is
légzőgyakorlatok
arctorna az arc marmapresszúrás pontjainak érintésével ( Keleten akupresszúrás pont)
jóga
relaxáció, hangfürdő
mantrák, meditáció






"A szépség nem tulajdonság, hanem Istenhez való hasonlóság. A szépség az élet, ha az élet fellebbenti szent arcáról a fátylat. De az élet ti vagytok és ti vagytok a fátyol is."

Khail Gibran

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kicseri böjthöz, fogyókúrához

Újévi üzenet a numerológia tükrében

Szeretet Forrás