Hét nap a tavaszi megújulásért




A böjt jó lehetőséget ad a megújulásra, ha összekötöd befelé figyeléssel,segít elengedni rossz szokásaid, zavaró gondolataidat. Tűzz ki új célokat amivel helyettesíted azt amit tudatosan elengedsz. A mozgás, séta, kirándulások, biciklizés, jóga, relaxációs képesség kifejlesztése, meditáció elkezdése kitünő új cél lehet, így tavaszelőn.

 Márciusban már írtam a böjtről amit minden évszakban megtartok. Kattints vissza a "Böjt az egészségért és a szépségért" cikkhez, ahol láthatod a fő elveket. Most érkeztem el saját tavaszi böjtömnél az intenzív szakaszhoz. Szeretném megosztani ezeket a napokat, ha van kedved tarts velem. A hús evést már elhagytam lassan egy éve, de ha Te eszel húst a mai vagy holnapi (vasárnap, hétfő) napon hagyd el. A fokozatos táplálék elhagyást spenóttal kezdem.





Kedden, szerdán és csütörtökön csak indiai basmati rizst fogok fogyasztani, naponta háromszor (reggeli, ebéd, vacsora) és ezt ayurvedikus koplaltató teakeverékkel egészítem ki naponta 8-9-szer 3 dl-et fogyasztok el, kb. két óránként. A rizs gyógyhatása ősidők óta ismert, hatására az életerő könnyebben áramolhat a testben. A tea tartalmaz mate leveleket (ez egy pálma fajta, mely jó vízhajtó, tisztító, serkenti a bélműködést) és indiai recept szerint citromfüvet, csipkebogyót, kardamomot, gyömbért, rózsaleveleket, feketeborsot, rómaikamilla virágot. Csökkenti az étvágyat a fűszerek méregtelenítenek, de a többi összetevő nyugalmat is biztosít, hogy könnyebben menjen a böjtölés. Elkészítéskor háromszor is felöntheted, így mindig más anyagok fognak kiázni. Nagyon kellemes az íze. A teát nálunk a Forma Stúdióban megvásárolhatod, de egyszerűen csalán teát is fogyaszthatsz. Étkezésekkor a rizs fogyasztása előtt igyad meg. Friss vizet bármikor ihatsz a böjt alatt. A böjt célja elsődlegesen a lelki tisztulás az energiával való töltődés, de fogyni, szépülni  is fogsz tőle amitől lelkileg jobban fogod magad érezni. Akinek nincs szüksége fogyásra lehet, hogy pont azokat a lelki tartalmakat sikerül elengednie amitől nem tud hízni.





Vacsora előtt fogyassz el 1 pohár langyos vizet, áztathatsz benne friss  gyógynövényt (menta, zsálya), nyáron virágszirmokat (rózsa, levendula), tehetsz bele citromlevet is és utána jöjjön a rizs.

Esténként illóolajos meleg fürdőt veszek, tejbe vagy mézbe levendulát és citromot cseppentek. A citrom méregtelenít, de óvatosan bánj vele, mert irritálhatja a bőröd ( elég 1-2 csepp), jó hat az emésztésre, a levendula (8-10 csepp) nyugtat. A vízben kiengedheted érzelmeidet, csukd be a szemed és lélegezz mélyeket, ha kijöttél a fürdőből durva törölközővel dörzsöld át tested, hogy az elhalt bőrrétegtől megszabadulj. Ebben az időszakban tömjént és mirhát párologtatok, segíti a relaxációt, meditációt a befelé fordulást.




















 
 Péntektől léböjtölni fogok 4 napig (a fő méreganyagraktárak már tisztulnak a 3 napos léböjtnél is), mivel nincs friss idény gyümölcs almát fogyasztok, turmixolom, friss Lajos-forrás vízzel hígítom 50-50%  - ban. Mézzel és citrommal ízesítem, mely segíti, hogy a vércukor szintem ne essen le és azért nyújt egy kis kis ízélményt is. Aki böjtölt már az tudja, hogy a méregtelenítés alatt vannak nehéz időszakok. Az ayurvedikus teát ezeken a napokon is fogyasztom, négyszer 3 dl. almalevet és ötször 3dl.teát. A napot teával kezdem és fejezem be. Friss vizet bármikor ihatsz. (A rizst felváltottam almára, de ha nincs kedved Te maradhatsz a rizsnél.)




Jó lenne, ha legalább egy napra kipróbálnád a léböjtöt és pénteken este 19.00-kor a "Tavasz köszöntő" relaxációra így jönnél. Persze, ha csak szerényebben étkezel ezen a napon úgy is jó lesz. Közösen elengedjük a tél terheit, gondolatainkat. Beszélgetünk egy jót, erősítjük egymást a böjtben, relaxációban, újjászületésben.

 (Ha léböjtöltél akkor utána otthon kortyolgatva elfogyaszthatsz 7dl. glaubersós gyógyvizet. Azért jó alkalmazni, mert átmossa az egész bélrendszert és utána nem kell a baktériumflórát újra építeni, jobbnak tartom a beöntésnél.  Befelé fordulva egyedül tisztulunk, megfigyeljük a viselkedésünket, érzéseinket. Sok mindent elárul. Szívesen segítek az utólagos megértésben, feldolgozásban.)

Személy szerint folytatni fogom még a léböjtöt, esténként glaubersós vizet is fogyasztok, egy csakraműhelyen is részt veszek, amit a későbbiekben megosztok Veletek. Vasárnap reggel vízre váltok és délelőtt iszom glaubersós vizet, este már nem. Ez lesz a csúcspont. Utána újból almalé következik. A böjtöt kedden könnyű zöldség levessel töröm meg.

Szeretettel ajánlom, de ha nem világos minden a részleteket beszéljük meg. Várom a jelentkezésed!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kicseri böjthöz, fogyókúrához

Újévi üzenet a numerológia tükrében

Szeretet Forrás