Sivánanda tradícióA testfejlesztést és az alapokat ( hatha jóga) a Mandala Gerincjóga Központ oktatóképzésén és továbbképzésein sajátítottam el. w ww.mandalajoga.hu 
Itt ismerkedtem meg az advaita vedanta filozófiával és Ganga Mirával is (dzsnyána jóga-tudás útja), melynek hatására világnézetem gyökeresen megváltozott.


A tradicionális jógával a Sivananda Jógaközpontban találkoztam. A tradíció tanításai www.sivananda.hu
szerint a meditációhoz Omkárától kaptam mantrát és lelki nevem a Szítát (rádzsa jóga).
Sivánanda mester tanításai és a mantrák alapjaiban változtatták meg gondolkodásom, mivel elfogadóbb lettem.

 
 
A jógával való tudatos találkozásomig az önmegvalósítás útján elindulva, szakmám önátadó szeretete által a karma és bhakti jóga útján haladtam 15 évig. Így a következő 10 év integrál jóga  gyakorlás hatalmas tudatosodást hozott az életembe.


Szvámí Sivánanda Saraswati élete példája az emberiség szolgálatának, mind az orvosi évei alatt, mind később, világhírű bölcsként és megvilágosodott jógiként (dzsívanmukta). Mindenkit szolgálni, mindenkit szeretni, mindenkivel érintkezni és mindenkiben meglátni az Istenit - ezek voltak azok az elvek, amiket tanított és ami szerint élt.

Szvámí Sivánanda 1887. szeptember 8-án, előkelő családban született Tamil Nadu államban, Dél Indiában, s már a kezdetektől természetes érdeklődéssel fordult a bölcseleti tanulmányok felé. Természetes hajlandóság volt benne arra, hogy életét a tanulásnak és a Védánta (filozófiai irányzat) gyakorlásának szentelje. Ezen felül még veleszületett vágya volt, hogy mindenkit szolgálhasson, és ösztönösen teljes egységet érzett minden embertársával.

Szvámí Sivánanda tanítása kikristályosította a vallások alapvető tanait, és a jógaösvényeket eggyé olvasztotta - létrehozta a jóga szintézisét. Mindezt így összegezte: "Szolgálj, szeress, adakozz, tisztulj, meditálj és valósítsd meg önmagad."

 Szvámí Sivánanda több mint 200 könyv szerzője, melyek a szeretet és szolgálat üzenetét hordozzák. Szerte a világon minden nemzetből, vallásból és felekezetből vannak tanítványai.

Szvámí Sivánanda 1963. július 14-én hagyta el fizikai testét.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A tudatos teremtésről (50.szülinapom margójára)

A három erő mely életünket befolyásolja és az ayurvedáról

Nyári fiatalodás természetes módszerekkel